Svátky

Dobré ráno,
dnes je úterý 23.4.2024
svátek má Vojtěch
zítra Jiří

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

ST. AURELIUS AUGUSTINUS
Jen láska zná umění jiné obdarovávat a přitom sama bohatnout.

Otázka č.106

Na první pohled by se mohlo zdát, že rozdíl mezi mužem a ženou je pouze fyzicky?. Není to však pravda a ne nadarmo se říká, že muži jsou z Marsu a ženy z Venuše.
Muži i ženy se vyvíjeli rozdílně z nutnosti, která má kořeny v dávné minulosti. Tehdy muži lovili zvěř a ochraňovali ženy a děti, ženy sbíraly plodiny a živily rodinu. V důsledku toho se rozdílně vyvíjelo jejich tělo i mozek. Mužská postava se stávala vyšší a mohutnější, jejich mozek se vyvíjel tak, aby mohli co nejlépe plnit své poslání. Stejně tak se měnil i způsob myšlení obou pohlaví a jejich uvažování, vnímání, priority a způsob chování.
Proto v dnešní době ženy kritizují muže, že jsou necitliví, nepozorní, neposlouchají, nejsou vřelí a špatně soucítí, nemluví, nedávají dostatečně najevo svojí lásku a nezáleží jim tolik na vztazích. Muži však jiní být neumí. Oni zase vyčítají ženám, že třeba špatně řídí auto a příliš dlouho mluví, než aby se dostaly k jádru věci. Ženy ale také nikdy jiné nebudou, protože to dosud nepotřebovaly. Jejich role jim plně vyhovuje, stejně jako mužům zase jejich způsob.
Snad je i dobře, že jsou obě pohlaví tolik odlišná, i když si často spolu nerozumějí. Představte si tu nudu, kdyby byli všichni stejní.

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..