Svátky

Dobré dopoledne,
dnes je sobota 20.4.2024
svátek má Marcela
zítra Alexandra

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

CHARLES PIERRE BAUDELAIRE
Žena je bytostí, která vrhá největší stín nebo největší světlo do našich snů. 

Otázka č.567

Pravděpodobnost početí zdravého páru je 25%/měsíc, 75%/ během půl roku a 90%/ za rok. 25% párů nedosáhne koncepce během jednoho roku, asi 15% manželství vyhledá lékařskou péči, 10% zůstává nedobrovolně bezdětných.
Po roce, kdy nedojde k otěhotnění, by pár měl vyhledat medicínskou pomoc. Nejprve by mělo být zkoumáno, zda má pár pravidelnou frekvenci sexuální aktivity-při plánování potomka v průměru třikrát týdně, zda muž nemá poruchu erekce nebo absenci výronu semene. Žena by měla podstoupit vyšetření u svého gynekologa, muž by měl vyhledat sexuologické nebo urologické pracoviště. Nejjednodušším vyšetřením muže je zhodnocení spermiogramu.
Odběr semene si muž provede masturbací do připravené nádobky v určené místnosti. Po zkapalnění ejakulátu laborantka provede jeho analýzu, určí počet spermií, jejich pohyblivost a tvar, případně tvarové odchylky.Na výsledku spermiogramuzávisí další postup.
V případě nejasného nebo nepříznivého výsledku je vhodné vyšetření spermiogramu v časovém odstupu zopakovat.Na základě výsledku vyšetření obou partnerů lékař po dohodě s mužem i ženou navrhne možní postupy řešení. Tím řešením může být při špatné kvalitě spermií muže zařazení do programu asistované reprodukce.

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..