Svátky

Příjemnou noc,
dnes je pátek 19.4.2024
svátek má Rostislav
zítra Marcela

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

MATTHIAS CLAUDIUS
Trocha bolesti v lásce je jako sůl do polévky

Nezapomenutelný večer již podruhé

Předsevzetí, ale také název druhého benefičního koncertu ve prospěch České alzheimerovské společnosti, který se uskuteční 14. prosince 2015 od 19:30 hodin v pražském Studiu 1 Českého rozhlasu. I tentokrát se váženým uměleckým garantem večera stal Michal Horáček, který koncertem diváky i posluchače také provede. Mediální partner koncertu Český rozhlas Radiožurnál nabídne část koncertu živě na svých vysílacích vlnách.

 

Michal Horáček přizval ke spolupráci své přátele a uznávané umělce: světoznámou houslistku Gabrielu Demeterovou, zpěvačku se sametovým hlasem Lenku Novou, osobitého Františka Segrada, bravurního Ondřeje Rumla, písničkáře Daniela Tilleho a soudobého skladatele a klavíristu Kryštofa Marka. Interprety doprovodí orchestr sólistů.

 

Benefiční koncert na podporu lidí s demencí a těch, kteří o ně pečují, má jasně definovaný cíl: Získat 150 000 Kč, které umožní poskytnout 300 hloubkových konzultací lidem s demencí a jejich rodinám, do kterých tato nemoc nevybíravě zasahuje. Zároveň chceme upozornit na problematiku, které se bohužel stále mnoho pozornosti nevěnuje.

 

Vstupenky je možné zakoupit na www.alzheimer.cz
První Nezapomenutelný večer proběhl v říjnu loňského roku a kromě čistého výtěžku 54 870 Kč, díky němuž nalezlo pomoc více než 100 lidí, přinesl také kulturní zážitek, který – jak doufáme – zůstal všem dlouho v paměti.

 

Srdečně děkujeme partnerům večera, jimiž jsou:Leoš Vosol – Investorská a inženýrská kancelář, Plynovody Praha spol. s r. o., EC Group, DPP a.s., OSA Partner, Aqua Angels, Pražské Benátky, uzeniny Schneider, Fr. Odkolek, EV p. r. a Lusito.

 

Za mediální podporu, poskytnutí prostor a výjimečnou vstřícnost děkujeme Českému rozhlasu – Radiožurnál.

 

Obrovský dík patří všem umělcům, kteří vystoupili bez nároku na honorář, a zejména velice děkujeme panu Michalovi Horáčkovi.

 

Proč chceme podpořit poradenství?
Konzultace jsou jednou ze základních služeb, které lidé u České alzheimerovské společnosti (ČALS) vyhledávají. V roce 2014 poskytla ČALS více než 900 hloubkových konzultací a telefonicky, e-mailem anebo během osobního setkání poskytla více než 900 kratších konzultací, 22 setkání svépomocných skupin pro rodinné pečující a 12 setkání skupin pro lidi v počátečních stádiích demence. Konzultace jsou poskytovány jako odborné sociální poradenství, ze zákona o sociálních službách jsou tedy poskytovány bezplatně. Na poradenství získává ČALS dotace z veřejných zdrojů, ty ale nikdy nepokryjí 100 % nákladů. V roce 2015 ČALS získala z dotací MPSV a hlavního města Prahy 68 % rozpočtu, kofinancování, které je třeba na provoz této služby zajistit, činí 322 000 korun.

 

DMS
Českou alzheimerovskou společnost můžete podpořit dárcovskou SMS ve tvaru DMS mezera PROTIDEMENCI na telefonní číslo 8 a čtyři 7. Cena DMS je 30 Kč. Více na www.darcovskasms.cz.  Službu DMS provozuje Fórum dárců. Technicky zajišťuje ATS Praha. Je možné zasílat také pravidelně každý měcíc po dobu jednoho roku, stačí odeslat sms ve formě DMS ROK PROTIDEMENCI opět na číslo 87 777.

 

Česká alzheimerovská společnost vznikla v roce 1997 jako občanské sdružení s cílem pomáhat lidem postiženým syndromem demence – tedy jak nemocným, tak jejich rodinám. V roce 2014 byla formálně dokončena transformace na obecně prospěšnou společnost. Cíl ČALS zůstává stejný: pomoc lidem s demencí a těm, kteří o ně pečují.
ČALS proto poskytuje sociální služby – poradenství a respitní péči v domácnosti, pořádá vzdělávací aktivity pro profesionály i rodinné pečující, věnuje se zlepšování institucionální péče o lidi s demencí (certifikace Vážka®, projekt GOS), vydává informační materiály, pořádá svépomocné skupiny pro lidi s demencí a pro rodinné pečující, organizuje vyšetření paměti ve všech krajích České republiky, spravuje dvě základní webové stránky: www.alzheimer.cz a www.gerontologie.cz.

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..