Svátky

Dobré odpoledne,
dnes je středa 23.10.2019
svátek má Teodor
zítra Nina

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

LATINSKÉ PŘÍSLOVÍ
Hloupost je nakažlivá.

Novinky z nakladatelství REBO Production

"Zdravé a chutné kuchařky V příjemném formátu a přitažlivé grafické úpravě vychází v edici malých kuchařek vítané recepty, které svojí pestrostí, snadnou přípravou a dostupnými surovinami si získaly velkou oblibu u nás i ve světě. Pověřené recepty známých jídel v nové úpravě i těch spíše ještě netradičních zpestří domácí stereotyp a uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky. A přitom k tomu není zapotřební ani žádného speciálního kuchyňského vybavení, stačí jen chuť vyzkoušet si je.U každého receptu je kromě surovin a podrobného postupu přípravy uvedena také doba vaření, množství kalorií i tuku. Každý návod je doplněn lákavými fotografiemi, usnadňujících rozhodnutí, pro které z jídel se právě rozhodnete. Z bohaté nabídky minikuchařek edice Rychle & chutně doporučujeme:• Pikantní minutkyPokrmy z pánve se zeleninou, pokrmy z pánve s masem a mořskými plody, pokrmy z pánve s těstovinami. Zahraniční i domácí receptury pestrých a chuťově vyvážených jídel nabízí publikace, po níž sáhne rád každý, kdo si chce jídlo vychutnat a přitom se nezdržovat zdlouhavou přípravou. Naleznete zde kromě receptur také metody pro vaření v pánvi a nechybí ani velmi praktické převody měr. • Brambory pokaždé jinakBramborové polévky, saláty a předkrmy, zákusky, hlavní jídla nebo přílohy, to je hlavní náplň kuchařky, nápaditě využívající jednu z našich typických potravin. Že lze brambory připravovat na mnoho způsobů, není pochyb. Tato kuchařka přináší kal tradiční, tak i některé nové recepty, které bezpochyby uspokojí vaše chuťové nároky. Kuchařka obsahuje také převody měr.• Bylinky v kuchyniVoňavé a bylinkami ochucené předkrmy, polévky a saláty, hlavní chody. Bylinky byly odjakživa v naší kuchyni důležitou součástí všech jídel. Nejen proto, že jim dodávají charakteristické chutě a jiné, pro jídlo typické, vyzdvihují, ale také pro jejich zdraví prospěšné složky. Z receptů zde nabízených si lze vybrat mnohé, které s chutí zařadíte mezi své nejoblíbenější. Jak je v této edici již dobrou tradicí, obsahuje i tato kuchařka pro snadnější vaření i převody měr.• Lehká letní jídlaNejen v letním období přijdou vhod jídla, jimiž se osvěžíte. V kuchařce, která vychází v příjemném kapesním formátu se seznámíte s recepty, které vás o tom snadno přesvědčí. Obsahuje předkrmy, polévky, saláty, hlavní jídla a moučníky, jež se snadno připravují a jsou stejně lehce stravitelné. Některé recepty jako švestková polévka, telecí galantina, koláč s uzenou rybou, skordali nebo cassata vás možná překvapí, ale stačí je ochutnat a víte, že to je to pravé. Ostatně stejně jako turecké kuře, syrová zelenina s omáčkou tarator anebo steaky se sýrovým máslem. Knížka pro usnadnění obsahuje také převody měr.Edice Vaříme s chutí vydává kuchařky s pestrou škálou zdravých, pikantních jídel a specialit s nenáročnou přípravou. Chuťově vynikající pokrmy, popsané krok za krokem, zvládne každý a může jimi natrvalo obohatit své kuchařské umění. Vybrat si může z pestré nabídky prověřených receptů pro každou příležitost. Suroviny, podrobně uvedený postup přípravy doplňuje rozpočet, pro kolik osob je jídlo určené, jak dlouho trvá doba přípravy či vaření a nechybí ani obsah kalorií a tuku v jedné porci.Vybrali jsme pro vás několik zajímavých tipů:• Česnekové specialityAromatický a zdraví prospěšný česnek snižuje hladinu cholesterolu v krvi, podporuje vylučování trávicích šťáv, žluči, reguluje bakterie v tlustém střevě, snižuje krevní tlak, účinkuje proti nadýmání, arterioskleróze i při chřipkové nákaze, atd. Jeho typická chuť dodává některým jídlům ten správný šmrnc. V kuchařce mu věnované najdete například recepty na proslulou česnekovou polévku, typickou pro naši kuchyni, ale také indonéskou kokosovou, nebo italskou fazolovou. Chutnat bude určitě i jednoduché rizoto s česnekem a šunkou, pikantní kuře s okurkovým salátem, nebo polenta s pečeným česnekem, ale ani kachna s křupavými placičkami nezklame, stejně jako ostatní receptury.• Chutně a zdravěNa celkem 63 stranách nabízí kuchařka receptů známější i nové návody, které jistě obohatí i vaši sbírku. Mnohé z nich si možná natolik oblíbíte, že je zařadíte mezi své oblíbené. Na své si přijdou jak milovníci nápaditých jídel ze zeleniny, tak gurmáni oceňující chutné úpravy masa i ti, kteří rádi čas od času osvěží své zkušenosti o nové recepty. Vždyť třeba lasagne s kuřetem a brokolicí, losos na chřestu, masové koláčky s vínem, musaka z fazolí, lilku a čočky, pečená treska s lunetkami, nebo hovězí svíčková či hongkongská hovězí směs dokáží, že se vám budou už při pročítání přípravy sbíhat sliny. A to je jen krátký výběr z jídel zde uvedených, doplněných o fotografie lákavých receptur.• Zeleninové pokrmyO tom, že zelenina rozhodně není „jenom pro králíky“, vás najisto přesvědčí výběr přitažlivých, jednoduchých a chuťově vynikajících pokrmů. Na své si přijdou nejen vaše chuťové pohárky, ale především zdraví, které lahodnými pokrmy posilníte a podpoříte tak i svoji kondici. Recepty ze zeleniny jsou lehké, dobře stravitelné a snadno se připravují. Můžete si pochutnat na americkém bramborovém salátu, brokolicovém suflé s olivovým pyré, cuketovém salátu s lískovými oříšky, fusili s lilkem a rajčaty, nebo italském koláči se špenátem. A co teprve letní salát tabbouleh nebo minestrone s pestem, nemluvě o pikantním zelném salátu či toskánské fazolové polévce. Že máte už chutě? A to ještě nevíte o lákavých a nápaditých úpravách dalších zeleninových receptů v této knize uvedených…Publikace můžete zakoupit v knihkupectví nebo si je objednat na adrese nakladatelství:REBO Productions, spol. s r. o.Obchodní 106Čestlice251 70 DobřejoviceTel.: 272 680 143www.rebo.czinfo@rebo-publishers.cz"

Vyhledávání

Podporují nás

test Stránky se zdravotnickou tématikou jsou podporovány Ministerstvem zdravotnictví v rámci Programu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením


hartmann
 

kopriva

 

Florence

 

ZDN

 

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..