Svátky

Dobré poledne,
dnes je středa 7.6.2023
svátek má Iveta a Slavoj
zítra Medard

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

AVICENNA
Člověk je zvláště sváděn věcmi, které připomínají jiné, představují je, nebo napodobují. 

Zapékaná brokolice s bramborami a smetanou

 

Potřebujeme:

1 brokolici
4 střední brambory
150g měkkého salám, nebo slaniny
1 smetanu ke šlehání
2 vejce
2 lžíce polohrubé mouky
sůl, pepř
mletý kmín
tuk nevymazání pekáčku



Příprava:

Brokolici rozdělíme na malé růžičky a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Oloupeme a pokrájíme na plátky.

Pekáček vymažeme tukem a dno poklademe plátky brambor. Osolíme a okmínujeme. Pak dáme vrstvu pokrájené uzeniny a na vrch rozprostřeme brokolici.

Smetanu vlijeme do misky, přidáme mouku, vejce, osolíme a rozšleháme.

Pekáček s brokolicí dáme do vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme asi 10minut.

Potom vše přelijeme připravenou smetanou, teplotu zmírníme na 180 stupňů dopékáme asi 25 minut, až je povrch zlatavý.

Porce přendáme na talíře a podáváme se zeleninovým salátem.

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..