Svátky

Dobré dopoledne,
dnes je středa 7.6.2023
svátek má Iveta a Slavoj
zítra Medard

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

MAURICE BARRÉS
Muž má jedinou bezpečnou lásku - lásku své matky.

Šťouchané brambory se zeleninou

Potřebujeme:

4 střední mrkve
250g cukety
400g brambor
sůl, pepř
kari koření
drcený kmín
2 stroužky česneku
čerstvou petrželku
cukr
ocet
lžíci hladké mouky
olej
máslo
4 vejce

Příprava:

Mrkev očistíme a nastrouháme na kolečka. Dáme do kastrolku, podlijeme trochu vodou, osolíme a dusíme do poloměkka. Cuketu pokrájíme na kolečka asi 3 mm silné, rozložíme na talíř, osolíme a necháme, aby pustila vodu. Brambory oloupeme, rozkrájíme a uvaříme do měkka.
Z mrkve necháme vydusit skoro všechnu vodu, přidáme dvě lžíce másla, lžičku kari a orestujeme. Zaprášíme lžící hl. mouky, zamícháme necháme zatáhnout. Dochutíme cukrem a octem.
Brambory ocedíme, přidáme lžíci másla, hrst posekané petrželky a nahrubo rozšťoucháme.
Cuketu osušíme, posypeme drceným kmínem a potřeme česnekem utřeným se solí.
Na pánvičce rozpálíme malé množství oleje a cuketu na něm z obou stran krátce opečeme.

Brambory dáme do tvořítka, přendáme na talíř, přidáme zeleninu a ozdobíme pečeným vejcem.

 

 

001_1.jpg

 

 

001_2.jpg

 

 

 

001_5.jpg

 

 

001_6.jpg

 

 

001_7.jpg

 

 

001_10.jpg

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..