Králičí stehna na víně

Potřebujeme na 2 porce:
2 králičí stehna
40 g anglické slaniny
30 g mandlí
150 g kořenové zeleniny
0,5 jablka
2 lžičky krystalového cukru
2 dl červeného vína
40 g másla
rozmarýn
sůl
Příprava:
Zadní stehna protkneme slaninou, osolíme a necháme v chladnu odležet, můžeme i do druhého dne. Kořenovou zeleninu nastrouháme, osmažíme na másle, přidáme cukr, který necháme mírně zkaramelizovat.
Na zelenině opečeme maso, posypeme rozmarýnem, nahrubo rozkrojenými mandlemi, podlijeme vínem, přidáme nakrájené oloupané jablko, přikryjeme poklicí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 až 190°C asi 75 minut. Kontrolujeme a podléváme vodou podle potřeby.
Když je maso měkké, vyjmeme jej a uložíme do vychládající trouby. Je-li výpek řídký, zahustíme ho lžičkou másla utřeného se lžičkou hladké mouky, krátce povaříme a dosolíme.
Podáváme s opékanými brambory.
Dobrou chuť.
2 králičí stehna
40 g anglické slaniny
30 g mandlí
150 g kořenové zeleniny
0,5 jablka
2 lžičky krystalového cukru
2 dl červeného vína
40 g másla
rozmarýn
sůl
Příprava:
Zadní stehna protkneme slaninou, osolíme a necháme v chladnu odležet, můžeme i do druhého dne. Kořenovou zeleninu nastrouháme, osmažíme na másle, přidáme cukr, který necháme mírně zkaramelizovat.
Na zelenině opečeme maso, posypeme rozmarýnem, nahrubo rozkrojenými mandlemi, podlijeme vínem, přidáme nakrájené oloupané jablko, přikryjeme poklicí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 až 190°C asi 75 minut. Kontrolujeme a podléváme vodou podle potřeby.
Když je maso měkké, vyjmeme jej a uložíme do vychládající trouby. Je-li výpek řídký, zahustíme ho lžičkou másla utřeného se lžičkou hladké mouky, krátce povaříme a dosolíme.
Podáváme s opékanými brambory.
Dobrou chuť.