Svátky

Dobré odpoledne,
dnes je středa 7.6.2023
svátek má Iveta a Slavoj
zítra Medard

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

JOSEPH CONRAD
Vyhýbejte se lidem, kteří s vámi vždy souhlasí.

Králičí stehna na víně

 

Potřebujeme na 2 porce:

2 králičí stehna
40 g anglické slaniny
30 g mandlí
150 g kořenové zeleniny
0,5 jablka
2 lžičky krystalového cukru
2 dl červeného vína
40 g másla
rozmarýn
sůl

Příprava:

Zadní stehna protkneme slaninou, osolíme a necháme v chladnu odležet, můžeme i do druhého dne. Kořenovou zeleninu nastrouháme, osmažíme na másle, přidáme cukr, který necháme mírně zkaramelizovat.
Na zelenině opečeme maso, posypeme rozmarýnem, nahrubo rozkrojenými mandlemi, podlijeme vínem, přidáme nakrájené oloupané jablko, přikryjeme poklicí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 až 190°C asi 75 minut. Kontrolujeme a podléváme vodou podle potřeby.
Když je maso měkké, vyjmeme jej a uložíme do vychládající trouby. Je-li výpek řídký, zahustíme ho lžičkou másla utřeného se lžičkou hladké mouky, krátce povaříme a dosolíme.
Podáváme s opékanými brambory.


Dobrou chuť.

5657Kralici_stehna_na_vine.JPG

 

 

5664Kralici_stehna_na_vine.JPG

 

 

5676Kralici_stehna_na_vine.JPG

 

 

5679Kralici_stehna_na_vine.JPG

 

 

5689Kralici_stehna_na_vine.JPG

 

 

5697Kralici_stehna_na_vine.JPG

 

 

 

 

 

5701Kralici_stehna_na_vine.JPG

 

 

5708Kralici_stehna_na_vine_.JPG

 

 

5710Kralici_stehna_na_vine.JPG

 

 

 

 

 

5716Kralici_stehna_na_vine.JPG

 

 

 

5720Kralici_stehna_na_vine.JPG

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..