Kuřecí křídla na medu

Potřebujeme:
1kg kuřecích křídel
1dcl oleje
5 lžic kečupu
1 lžíce chilli omáčky
2 lžíce medu
1dcl piva
sůl, pepř
sojovou omáčku
sladkou papriku
Příprava:
Kuřecí křídla omyjeme a osolíme. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu a přilijeme rozpuštěný med. Vložíme křídla a pořádně rukama promísíme, aby se směs dostala do všech záhybů. Takto je dáme do lednice a necháme nejméně dvě hodiny marinovat, ( lepší je do druhého dne).
Do pekáčku rozložíme pečící papír, nebo silikonovou fólii, rozprostřeme maso a dáme péci do trouby vyhřáté asi na 180 stupňů. Po půl hodině obrátíme přelijeme zbylou marinádou. Když pečeme asi hodinu, zvýšíme teplotu na 220 stupňů a dopékáme do hnědočervené barvy.
Podáváme k nim hranolky, krokety, nebo pečivo a zeleninu.