Svátky

Dobré odpoledne,
dnes je středa 7.6.2023
svátek má Iveta a Slavoj
zítra Medard

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

LUDWIG VAN BEETHOVEN
Hned za láskou kráčí v jedné řadě nenávist, jež ji zastupuje.

Bůčková roláda z divočáka

Potřebujeme:
1½ kg bůčku (nejlépe špička)
200g anglické slaniny
2 větší cibule
6 stroužků česneku
sůl
pepř, nové koření, bobkový list
3 vejce
sterilovaný hrášek
tuk
hladkou mouku

Příprava:
Při kuchyňské úpravě se nám mnohdy stane, že při zpracování masa nám zbude část bůčku který nevíme jak dál upotřebit a na pečený nemáte zrovna chuť. Udělejte si z něj roládu, která je chutnější a lépe vypadá. Špičku bůčku z divočáka,(může být i normální vepřový) položíme na prkénko a zbytek zbývajících žeber vykostíme.
Maso nařezáváme na polovičku od kraje, nebo od středu tak, aby nám vznikl co největší plátek o síle jako na řízek. Plát opatrně po obou stranách naklepeme a opepříme. Česnek oloupeme, utřeme se solí a natřeme jím maso po obou stranách. Jednu stranu obložíme anglickou slaninou, plátek srolujeme, zabalíme do alobalu a necháme v lednici do druhého dne odležet.
Druhý den si napřed připravíme náplň. Na tuku orestujeme jednu cibuli, rozklepneme vejce, přidáme scezený hrášek, osolíme, opepříme a necháme srazit na polotuhou směs.

Tuto rozetřeme na rozbalené maso a znova pevně smotáme.

Celou roládu omotáme nití, aby se při pečení nerozevřela.

V pekáčku na tuku orestujeme zbylou cibuli, vložíme na ní roládu a po všech stranách mírně opečeme, podlijeme vodou, nebo vývarem a přiklopené pečeme za občasného pootočení a podlití asi 1½ hodiny ve středně vyhřáté troubě.

 

 

BR002.jpg

 

 

BR002_1.jpg

 

 

BR002_2.jpg

 

 

BR002_3.jpg

 

 

BR002_4.jpg

 

 

BR002_5.jpg

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..