Svátky

Dobré dopoledne,
dnes je neděle 16.1.2022
svátek má Ctirad
zítra Drahoslav

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

WILLIAM EASTLAKE
Jsou dvě klasy ženskejch. Jedna, která vás miluje proto, co z vás může vyrazit, a druhá, co vás miluje pro prachy.

Pivní škvarkové placky

Potřebujeme:
1 dl mléko
1 lžička cukr
200 g hladká mouka
3 dl pivo
1 ks žloutek
300 g škvarky
1 lžička sůl
200 g polohrubá mouka
1 kostka droždí
sádlo na potření

Příprava:
Ve vlažném mléce rozpustíme cukr a rozdrobíme do něj droždí. Necháme vzejít kvásek.
Zatím si v pánvi rozehřejeme posekané škvarky, necháme ohřát a změknout. Pak je odstavíme.

Do mísy prosejeme mouku. Vlijeme kvásek, přidáme žloutek, vlažné pivo a přidáme osolené škvarky. Vypracujeme tužší těsto. Pokud je příliš tuhé, rozředíme jej trochou mlékem nebo pivem. Škvarkové těsto necháme půl hodiny vykynout. Pak si rozehřejeme troubu na 180 °C.

Vykynuté těsto rozválíme na plát asi ¾ cm vysoký a vykrajujeme z něj středně velká kolečka. Placky rozložíme na plechy vyložené pečícím papírem, potřeme sádlem a vložíme do předehřáté trouby. Můžeme také povrch posypat kmínem a hrubou solí. Pečeme do světlehněda asi 25 min.

Upečené pivní škvarkové placky opět potřeme sádlem a můžeme podávat. Škvarkové placky podáváme teplé i studené.
 

 

pp3.jpg

 

 

pp3_1.jpg

 

 

pp3_2.jpg

 

 

pp3_3.jpg

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..