Svátky

Dobré poledne,
dnes je středa 7.6.2023
svátek má Iveta a Slavoj
zítra Medard

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

IVAN ALEFEJEVIČ BUBIN
Žárlivost je nedostatek úcty k osobě, kterou milujeme.

Pivní škvarkové placky

Potřebujeme:
1 dl mléko
1 lžička cukr
200 g hladká mouka
3 dl pivo
1 ks žloutek
300 g škvarky
1 lžička sůl
200 g polohrubá mouka
1 kostka droždí
sádlo na potření

Příprava:
Ve vlažném mléce rozpustíme cukr a rozdrobíme do něj droždí. Necháme vzejít kvásek.
Zatím si v pánvi rozehřejeme posekané škvarky, necháme ohřát a změknout. Pak je odstavíme.

Do mísy prosejeme mouku. Vlijeme kvásek, přidáme žloutek, vlažné pivo a přidáme osolené škvarky. Vypracujeme tužší těsto. Pokud je příliš tuhé, rozředíme jej trochou mlékem nebo pivem. Škvarkové těsto necháme půl hodiny vykynout. Pak si rozehřejeme troubu na 180 °C.

Vykynuté těsto rozválíme na plát asi ¾ cm vysoký a vykrajujeme z něj středně velká kolečka. Placky rozložíme na plechy vyložené pečícím papírem, potřeme sádlem a vložíme do předehřáté trouby. Můžeme také povrch posypat kmínem a hrubou solí. Pečeme do světlehněda asi 25 min.

Upečené pivní škvarkové placky opět potřeme sádlem a můžeme podávat. Škvarkové placky podáváme teplé i studené.
 

 

pp3.jpg

 

 

pp3_1.jpg

 

 

pp3_2.jpg

 

 

pp3_3.jpg

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..