Svátky

Dobré odpoledne,
dnes je čtvrtek 22.8.2019
svátek má Bohuslav
zítra Sandra

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

DENIS DIDEROT
I když máme více rozumu než ženy, ony mají určitě více instinktu než my.

Smetanové brambory se špenátem

Potřebujeme:


6 středně velkých brambor
350g zmrazeného listového špenátu
400ml smetany na vaření
4 vejce
200g slaniny
sůl, pepř
máslo
drcený kmín
4 stroužky česneku


Příprava:


Asi 6 středně velkých brambor uvaříme ve slupce téměř doměkka. Necháme trochu vychladnout a oloupeme je. Špenát rozmrazíme a ocedíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme.

Na malém množství oleje osmahneme slaninu, přidáme prolisovaný česnek, špenát a podusíme, dokud špenát nezvadne. Směs osolíme a opepříme.

Zapékací pekáček nebo mísu vymažeme máslem. Brambory rozkrájíme na tenká kolečka a třetinu naskládáme na dno pekáče a okořeníme drceným kmínem. Na brambory navrstvíme polovinu podušeného špenátu se slaninou. Dáme vrstvu brambor, špenátu a zase brambor.

Ve smetaně rozkvedláme vejce s trochou soli a vše nalijeme na připravené brambory. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 40 - 50 minut, dokud brambory nezezlátnou.

Brambory zapečené se slaninou a špenátem podáváme se salátem z čerstvé zeleniny. 

 

1bramb.špen._003.jpg


bramb.špen._004.jpg

 

 

bramb.špen._005.jpg

 

 

bramb.špen._008.jpg

 

 

 

 

Vyhledávání

Podporují nás

test Stránky se zdravotnickou tématikou jsou podporovány Ministerstvem zdravotnictví v rámci Programu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením


hartmann
 

kopriva

 

Florence

 

ZDN

 

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..