Svátky

Dobré poledne,
dnes je středa 7.6.2023
svátek má Iveta a Slavoj
zítra Medard

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

MARCUS TULLIUS CICERO
Moudrost je třeba nejen získávat, ale i užívat.

Pečený kapr v alobalu


Příprava:


Větší cibuli oloupeme a pokrájíme na půlměsíčky, česnek na drobné plátky. Rýži uvaříme obvyklým způsobem a ocedíme.


Alobal potřeme olejem, poklademe cibulí a na ní rozprostřeme rozmraženou zeleninovou směs, kterou smícháme s rýží, osolíme a opepříme.

Porce kapra osolíme, opepříme a poklademe plátky česneku uvnitř i na povrchu. Položíme je na zeleninu a mírně pokapeme olejem. Alobal uzavřeme a okraje zvedneme tak, aby nevytékala šťáva při pečení.

Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 30 – 40 minut dle velikosti porcí.

Pět minut před dopečením alobal nahoře nařízneme do kříže, aby maso dostalo zlatavou barvu.

Upečené porce ryby dáme na talíř, přidáme dušenou zeleninu s rýží

a dle chuti ozdobíme, nebo zastříkneme sójovou omáčkou.


pka001.jpg

 

 

pka001_1.jpg

 

 

pka001_2.jpg


 

 

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..