Pečený kapr v alobalu

Příprava:
Větší cibuli oloupeme a pokrájíme na půlměsíčky, česnek na drobné plátky. Rýži uvaříme obvyklým způsobem a ocedíme.
Alobal potřeme olejem, poklademe cibulí a na ní rozprostřeme rozmraženou zeleninovou směs, kterou smícháme s rýží, osolíme a opepříme.
Porce kapra osolíme, opepříme a poklademe plátky česneku uvnitř i na povrchu. Položíme je na zeleninu a mírně pokapeme olejem. Alobal uzavřeme a okraje zvedneme tak, aby nevytékala šťáva při pečení.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 30 – 40 minut dle velikosti porcí.
Pět minut před dopečením alobal nahoře nařízneme do kříže, aby maso dostalo zlatavou barvu.
Upečené porce ryby dáme na talíř, přidáme dušenou zeleninu s rýží
a dle chuti ozdobíme, nebo zastříkneme sójovou omáčkou.