Brambory zapečené s vepřovým masem a zeleninou

Potřebujeme:
800g vepřové plece
Zeleninu pod svíčkovou
2 cibule
4 brambory
Sádlo
Sůl, pepř
Tymián
Tlučený kmín
Masox
Hladkou mouku na zahuštění
Příprava:
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. V pekáčku na sádle osmažíme nasekanou cibuli do světlehněda. Vložíme maso a zprudka orestujeme. Podlijeme vodou, nebo vývarem a přidáme sůl a koření. Přiklopíme pokličkou a ve středně vyhřáté troubě dusíme asi 45 minut.
Mezitím si omyjeme brambory a uvaříme ve slupce do poloměkka. Oloupané pokrájíme na plátky a poklademe jimi podušené maso. Můžeme je pomastit a posypat tlučeným kmínem.
Přikryjeme a dusíme ještě 25 minut. Poté odklopíme a dopékáme, až brambory zčervenají.
Na talíře rozdělíme plátky brambor a přidáme maso se zeleninou.
Zdobíme zelenou petrželkou.