Svátky

Dobré dopoledne,
dnes je neděle 16.1.2022
svátek má Ctirad
zítra Drahoslav

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

Seneca Lucius Annaeus
Jednej tak, abys byl štasný, ne aby ses štastným jen zdál.

Brambory zapečené s vepřovým masem a zeleninou

Potřebujeme:


800g vepřové plece
Zeleninu pod svíčkovou
2 cibule
4 brambory
Sádlo
Sůl, pepř
Tymián
Tlučený kmín
Masox
Hladkou mouku na zahuštění

Příprava:

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. V pekáčku na sádle osmažíme nasekanou cibuli do světlehněda. Vložíme maso a zprudka orestujeme. Podlijeme vodou, nebo vývarem a přidáme sůl a koření. Přiklopíme pokličkou a ve středně vyhřáté troubě dusíme asi 45 minut.

Mezitím si omyjeme brambory a uvaříme ve slupce do poloměkka. Oloupané pokrájíme na plátky a poklademe jimi podušené maso. Můžeme je pomastit a posypat tlučeným kmínem.

Přikryjeme a dusíme ještě 25 minut. Poté odklopíme a dopékáme, až brambory zčervenají.

Na talíře rozdělíme plátky brambor a přidáme maso se zeleninou.

Zdobíme zelenou petrželkou. 


12345_005.jpg

 

 

12345_007.jpg

 

 

12345_009.jpg

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..