Svátky

Příjemnou noc,
dnes je úterý 20.10.2020
svátek má Vendelín
zítra Brigita

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

SIMONE DE BEAUVOIROVÁ
Adam byl ten druhý náčrt a stvoření člověka se Bohu zcela podařilo teprve tehdy, když stvořil Evu.

Brambory zapečené s vepřovým masem a zeleninou

Potřebujeme:


800g vepřové plece
Zeleninu pod svíčkovou
2 cibule
4 brambory
Sádlo
Sůl, pepř
Tymián
Tlučený kmín
Masox
Hladkou mouku na zahuštění

Příprava:

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. V pekáčku na sádle osmažíme nasekanou cibuli do světlehněda. Vložíme maso a zprudka orestujeme. Podlijeme vodou, nebo vývarem a přidáme sůl a koření. Přiklopíme pokličkou a ve středně vyhřáté troubě dusíme asi 45 minut.

Mezitím si omyjeme brambory a uvaříme ve slupce do poloměkka. Oloupané pokrájíme na plátky a poklademe jimi podušené maso. Můžeme je pomastit a posypat tlučeným kmínem.

Přikryjeme a dusíme ještě 25 minut. Poté odklopíme a dopékáme, až brambory zčervenají.

Na talíře rozdělíme plátky brambor a přidáme maso se zeleninou.

Zdobíme zelenou petrželkou. 


12345_005.jpg

 

 

12345_007.jpg

 

 

12345_009.jpg

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..