Svátky

Dobré odpoledne,
dnes je neděle 26.5.2019
svátek má Filip
zítra Valdemar

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

JOSEPH CONRAD
Marnivost přikazuje paměti páchat nejrůznější kousky.

Holoubata s kaštanovou nádivkou

Potřebujeme:

2 holoubata
150 g drůbežích jater, použijeme i játra z holoubat
2 rohlíky
2 žloutky
sníh ze dvou bílků
8 kusů jedlých kaštanů, může být i víc
0/5 muškátového oříšku
pepř
petrželku
máslo
smetanu
sůl
pepř



Jdeme na to:

Připravíme si nádivku. Do misky dáme uvařené, oloupané nadrobno pokrájené kaštany, přidáme rohlíky pokropené dostatečně mlékem, dále petrželku, sůl, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek, žloutky vyšlehané s máslem, trošku smetany, na kousku másla orestovaná nadrobno nakrájená játra a promícháme. Do vzniklé směsi lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků tak, aby zůstala nadýchaná.



Holoubata osolíme, opepříme a naplníme nádivkou, přelijeme vývarem a omastíme kouskem rozpuštěného másla.
Pečeme 60–90 minut při teplotě 180–200 °C.
Jako přílohu podáváme chléb, zeleninový salát, brambory, v případě nutnosti sníme holoubata jen se zbylou nádivkou, která se do nich nevešla a tak jsme ji dali upéct na pekáček vedle holoubátek.


Kaštany

Vaříme naříznuté na vypouklé straně do tvaru X asi 8–10 minut. Po uvaření se dají ještě horké dobře oloupat.

Dobrou chuť.

 

holoubata_001.jpg

 

holoubata_003.jpg

 

holoubata_005.jpg

 

holoubata_007.jpg

 

holoubata_009.jpg

 

holoubata_011.jpg

 

holoubata_014.jpg

 

holoubata_017.jpg

 

 

holoubata_019.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vyhledávání

Podporují nás

test Stránky se zdravotnickou tématikou jsou podporovány Ministerstvem zdravotnictví v rámci Programu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením


hartmann
 

kopriva

 

Florence

 

ZDN

 

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..