Svátky

Dobré dopoledne,
dnes je neděle 16.1.2022
svátek má Ctirad
zítra Drahoslav

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

ARISTOTELES
Velká láska je už téměř bezpohlavní.

Holoubata s kaštanovou nádivkou

Potřebujeme:

2 holoubata
150 g drůbežích jater, použijeme i játra z holoubat
2 rohlíky
2 žloutky
sníh ze dvou bílků
8 kusů jedlých kaštanů, může být i víc
0/5 muškátového oříšku
pepř
petrželku
máslo
smetanu
sůl
pepř



Jdeme na to:

Připravíme si nádivku. Do misky dáme uvařené, oloupané nadrobno pokrájené kaštany, přidáme rohlíky pokropené dostatečně mlékem, dále petrželku, sůl, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek, žloutky vyšlehané s máslem, trošku smetany, na kousku másla orestovaná nadrobno nakrájená játra a promícháme. Do vzniklé směsi lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků tak, aby zůstala nadýchaná.



Holoubata osolíme, opepříme a naplníme nádivkou, přelijeme vývarem a omastíme kouskem rozpuštěného másla.
Pečeme 60–90 minut při teplotě 180–200 °C.
Jako přílohu podáváme chléb, zeleninový salát, brambory, v případě nutnosti sníme holoubata jen se zbylou nádivkou, která se do nich nevešla a tak jsme ji dali upéct na pekáček vedle holoubátek.


Kaštany

Vaříme naříznuté na vypouklé straně do tvaru X asi 8–10 minut. Po uvaření se dají ještě horké dobře oloupat.

Dobrou chuť.

 

holoubata_001.jpg

 

holoubata_003.jpg

 

holoubata_005.jpg

 

holoubata_007.jpg

 

holoubata_009.jpg

 

holoubata_011.jpg

 

holoubata_014.jpg

 

holoubata_017.jpg

 

 

holoubata_019.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..