Guláš z jelení kýty

Potřebujeme:
Jelení kýta 500 g
Paprika sladká 1 lžíce
Paprika pálivá ¼ lžičky
Špek 50 g
Cibule 2 střední
Rozmarýn 2 snítky
Bobkový list 3 lístky
Jalovčinky 3 kuličky
Sůl podle chuti
Postup:
Na hlubší pánvi rozpustíme špek, na něm osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky a osmahneme do světle hněda. Na osmaženou cibuli vložíme odblaněné na větší kostky nakrájené maso, které orestujeme.
Když se maso „zatáhne“, přidáme papriku, sůl a rozdrcené jalovčinky. Promícháme, podlijeme vodou, přidáme bobkový list, rozmarýn a dusíme. Když je maso skoro měkké, vyjmeme rozmarýn, bobkový list a zahustíme omáčku moukou rozmíchanou ve vodě, nebo ještě lépe nastrouhaným krajícem žitného chleba. Podáváme s houskovým knedlíkem podle receptu na níže uvedené adrese. http://www.prvnikrok.cz/zpravodaj/clanky/17-recepty/7687-kynute-houskove-knedliky
Další vhodná příloha, bramboráčky, je uvedena níže.
Bramboráčky jako příloha
Na 12 ks potřebujeme:
Brambory 5 větších
Brambory 5 větších
Vejce 1 ks.
Česnek 2 stroužky
Majoránku 1 lžíci
Mléko 1 lžíci
Hladkou mouku 2 až 3 lžičky
Sůl podle chuti
Postup:
Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, lžíci mléka, sůl, zamícháme a zaprášíme trochou mouky. Potom už jenom osmažíme na sádle, nebo oleji malé bramboráčky a můžeme podávat.
Dobrou chuť.