Svátky

Příjemnou noc,
dnes je úterý 20.10.2020
svátek má Vendelín
zítra Brigita

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

Emil Zola
První láska je los, který nevyhrává, ale celý život si pomatuješ jeho číslo.

buchta s ovocem a drobenkou

titulek

Použité suroviny:

400 ml kysaného podmáslí 
600 g polohrubé mouky
250 g krystalového cukru
2 vejce
200 ml řepkového oleje
1 vanilkový pudink
1 prášek do pečiva
špetka soli
Dostatek švestek, popřípadě jiného ovoce, které je právě po ruce asi 750 g.

Na drobenku:
130 dkg másla
1 hrnek hrubé mouky
1/2 hrnku moučkového cukru

Postup přípravy receptu
Cukr vyšleháme s vejci do husté pěny.
Přidáme kysaného podmáslí, olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a špetkou soli.
Těsto vylijeme na plech vysypaný hrubou moukou, nebo vyložený papírem na pečení. Můžeme použít i koláčové formy s nepřilnavým povrchem.
Poklademe ovocem, posypeme drobenku a pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut při 180 °C.

Dobrou chuť.

001

003

005

007

009

010

011

012

014

015

016

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..