Svátky

Dobré odpoledne,
dnes je pátek 19.8.2022
svátek má Ludvík
zítra Bernard

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

JEAN-GALBERT DE COCTEAU
Rozdíl mezi velkým a malým městem je v tom, že ve velkém městě více uvidíme, v malém městě zase více uslyšíme.

buchta s ovocem a drobenkou

titulek

Použité suroviny:

400 ml kysaného podmáslí 
600 g polohrubé mouky
250 g krystalového cukru
2 vejce
200 ml řepkového oleje
1 vanilkový pudink
1 prášek do pečiva
špetka soli
Dostatek švestek, popřípadě jiného ovoce, které je právě po ruce asi 750 g.

Na drobenku:
130 dkg másla
1 hrnek hrubé mouky
1/2 hrnku moučkového cukru

Postup přípravy receptu
Cukr vyšleháme s vejci do husté pěny.
Přidáme kysaného podmáslí, olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a špetkou soli.
Těsto vylijeme na plech vysypaný hrubou moukou, nebo vyložený papírem na pečení. Můžeme použít i koláčové formy s nepřilnavým povrchem.
Poklademe ovocem, posypeme drobenku a pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut při 180 °C.

Dobrou chuť.

001

003

005

007

009

010

011

012

014

015

016

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..