Svátky

Dobré odpoledne,
dnes je pondělí 3.8.2020
svátek má Miluše
zítra Dominik

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

GUSTAVE COURBET
Velikost lásky je v tom, že spěje od objevení hrubé lásky k poznání jejich jemností.

Slaný bramborový koláč se zeleninou

Potřebujeme:


3 velké brambory
2 na kolečka nakrájené pórky
1 cibule nakrájená na plátky
1 lžíce olivového oleje
100 g tvarohového sýra
2 lžičky sekané pažitky
6 rajčat nakrájených nadrobno
1 utřený stroužek česneku
sůl, černý mletý pepř
4 lžíce zeleninového vývaru
2 lžíce strouhaného parmezánu
450 g brokolice jako příloha


Příprava:

Brambory ve slupce vaříme 10 min.Zchladíme je, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek ponoříme na 2 min. do vařící vody. Na oleji lehce osmahneme cibuli. Zapékací mísu vyložíme střídavě vrstvami cibule, brambor, pórku a mezi každou vrstvu přidáme trochu tvarohového sýra.

Do zeleninového vývaru vmícháme pažitku, rajčata, česnek, sůl a pepř, vlijeme do mísy na brambory a posypeme parmezánem.

Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 až 20 min.

 

Mezitím uvaříme v malém množství vody brokolici a podáváme ji k teplému koláči.

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..