Svátky

Dobré odpoledne,
dnes je pondělí 3.8.2020
svátek má Miluše
zítra Dominik

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

JOHANNES ROBERT BECHER
Žádný člověk nepřichází na svět hotový, v definitivně vykrystalizované podobě. Ve svém životě, ať už je jakýkoli, se pak neustále rozvíjí, nepřetržitě dotváří vlastní osobnost. 

Květák po sicilsku

Potřebujeme:


1 středně velký květák
2 lžíce olivového oleje
1 velká nakrájená cibule
12 nakrájených oliv bez pecky
sůl, černý mletý pepř
půl lžíce nasekaného rozmarýnuv
1 sklenice červeného vína
chléb jako příloha


Příprava:

Květák rozdělíme na stejně velké kousky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme část cibule a část oliv, pokryjeme vrstvou květáku, pokapeme olejem a osolíme. Poté pokračujeme postupně vrstvou cibule, oliv a květáku, dokud nespotřebujeme veškeré přísady.

Zalijeme zbylým olejem a červeným vínem. Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni, dokud květák nezměkne. Obsah v hrnci nemícháme, přísady mají zůstat ve vrstvách. Tekutina se během doby, než je květám měkký, musí vypařit.

Pokud tekutina zbývá, zesílíme oheň a necháme dusit, dokud se nevypaří.

 

Podává se s chlebem.

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..