Svátky

Dobré ráno,
dnes je sobota 20.4.2024
svátek má Marcela
zítra Alexandra

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

AVELINE  CLAUDE
Chvála od lidí, kteří ničemu nerozumějí, je pohoršující.

Srnčí hřbet podle paní hajné

Potřebujeme:


1 kg srnčího hřbetu
300 g čerstvé kořenové zeleniny
divoké koření (nové koření, pepř, tymián, bobkový list, jalovec)
50g slaniny
100g másla
sůl
10 cl griotky
10 cl červeného vína
zakysanou smetanu
hl. mouku
cukr a ocet na dochucení

Příprava:

Srnčí hřbet opláchneme odblaníme. Nožem maso mírně nařízneme podél hřbetní kosti, osolíme a prošpikujeme slaninou. Rozmraženou kořenovou zeleninu necháme okapat, osolíme a promícháme s divokým kořením. Do pekáčku dáme polovinu zeleninové směsi, na ní maso polité griotkou a posypeme zbytkem zeleniny.

Rozpustíme máslo a polijeme v pekáčku maso i se zeleninou.
Vše přikryjeme a necháme v lednici dva až tři dny uležet.
Po uležení necháme ve středně vyhřáté troubě rozpustit, chvilku vše opražíme, podlijeme vývarem, přiklopíme a za občasného podlévání pečeme doměkka. Maso vyjmeme a zeleninu propasírujeme. Zaprášíme hl. moukou, přilijeme trochu vývaru a povaříme. Přidáme zakysanou smetanu a dochutíme cukrem a octem. Pro větší labužníky přidáme pár lžic červeného vína.

Naporcované maso podáváme s omáčkou a knedlíkem, ozdobené brusinkami a smetanou.

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..