Svátky

Dobré dopoledne,
dnes je pátek 14.6.2024
svátek má Roland
zítra Vít

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

Murphy
Sex je dědičný. Jestliže jej vaši rodiče nidky nezažili, je docela pravděpodovné, že vy také ne.

TROUBOVÝ GULÁŠ

Potřebujeme:

1 kg masa (hovězí nebo vepřové, podle chuti)
3 až 4 velké cibule
5 stroužků česneku
2 lžičky gulášového koření
3 lžičky sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
3 polévkové lžíce solamylu
1 rajčatový protlak
sůl a mletý pepř, podle chuti
1 litr vývaru
podle chuti můžeme přidat čerstvou papriku, kozí rohy nebo feferony.

Příprava:

Maso opláchneme, očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, stejně tak papriku nebo feferony.. Prolisujeme česnek nebo nastrouháme. Vše vložíme do pekáče a přidáme ostatní ingredience. Pokud nemáme vývar, použijeme vodu a dvě kostky masoxu. Pro získání pikantnější chuti můžeme přidat chilli papričky, chilli, popřípadě další dochucovadla dle vlastní chuti.

Vše promícháme, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů. Pečeme hodinu, pokud jsme použili maso vepřové, asi hodinu a půl, použijeme-li maso hovězí.

Po celou dobu necháme pekáč zakrytý.

 

Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami nebo s chlebem či pečivem.

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..