TROUBOVÝ GULÁŠ

Potřebujeme:
1 kg masa (hovězí nebo vepřové, podle chuti)
3 až 4 velké cibule
5 stroužků česneku
2 lžičky gulášového koření
3 lžičky sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
3 polévkové lžíce solamylu
1 rajčatový protlak
sůl a mletý pepř, podle chuti
1 litr vývaru
podle chuti můžeme přidat čerstvou papriku, kozí rohy nebo feferony.
Příprava:
Maso opláchneme, očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, stejně tak papriku nebo feferony.. Prolisujeme česnek nebo nastrouháme. Vše vložíme do pekáče a přidáme ostatní ingredience. Pokud nemáme vývar, použijeme vodu a dvě kostky masoxu. Pro získání pikantnější chuti můžeme přidat chilli papričky, chilli, popřípadě další dochucovadla dle vlastní chuti.
Vše promícháme, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů. Pečeme hodinu, pokud jsme použili maso vepřové, asi hodinu a půl, použijeme-li maso hovězí.
Po celou dobu necháme pekáč zakrytý.
Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami nebo s chlebem či pečivem.