Svátky

Dobré poledne,
dnes je středa 7.6.2023
svátek má Iveta a Slavoj
zítra Medard

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

NEZNÁMÝ AUTOR
Když si myslíš, že bude vše v pohodě, najde se nějaký blb, který se do tebe zamiluje.

TROUBOVÝ GULÁŠ

Potřebujeme:

1 kg masa (hovězí nebo vepřové, podle chuti)
3 až 4 velké cibule
5 stroužků česneku
2 lžičky gulášového koření
3 lžičky sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
3 polévkové lžíce solamylu
1 rajčatový protlak
sůl a mletý pepř, podle chuti
1 litr vývaru
podle chuti můžeme přidat čerstvou papriku, kozí rohy nebo feferony.

Příprava:

Maso opláchneme, očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, stejně tak papriku nebo feferony.. Prolisujeme česnek nebo nastrouháme. Vše vložíme do pekáče a přidáme ostatní ingredience. Pokud nemáme vývar, použijeme vodu a dvě kostky masoxu. Pro získání pikantnější chuti můžeme přidat chilli papričky, chilli, popřípadě další dochucovadla dle vlastní chuti.

Vše promícháme, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů. Pečeme hodinu, pokud jsme použili maso vepřové, asi hodinu a půl, použijeme-li maso hovězí.

Po celou dobu necháme pekáč zakrytý.

 

Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami nebo s chlebem či pečivem.

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..