Medailonky z divočáka

Potřebujeme:
1kg kančí kýty
2dc červeného vína
Olej
Hl. mouka
2 lžíce francouzské hořčice
strouhanku
3 vejce
Mléko
Sůl, pepř
Tlučený jalovec, špetka tymiánu
Příprava:
Očištěnou a odleženou kýtu nakrájíme na řízky, ty pak mírně naklepeme a osolíme.Červené víno smíchámes hořčicí, jalovcem, tymiánem a pepřem, přilijeme olej, dobře rozmícháme a touto směsí řízky potřeme. Takto připravené je uložíme nejlépe v kameninové nádobě, zalijeme zbytkem směsi a necháme uležet alespoň na hodinu v chladničce.
Pak řízky obalíme v hladké mouce, v mléce s rozšlehanými vejci a ve strouhance. Zvolna smažíme v oleji po obou stranách.
Podáváme s bramborem a se syrovou zeleninou.