DALMATSKÉ ČUFTY

Potřebujeme:
750 g mletého masa – směs vepřového a hovězího
3 vejce
3 rohlíky
mléko
2 lžíce hladké mouky
Sůl, pepř, majoránku
Olej
Na omáčku potřebujeme:
2 zelené papriky
4 sterilované okurky
1 cibuli
150 g sterilovaného hrášku
150 g rajského protlaku
2 lžíce hladké mouky
mletou papriku,
5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy
Příprava:
Maso smícháme vejce a nakrájené rohlíky pokrájené na kousky namočené v mléce. Osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Poté z masové směsi tvoříme rukama namočenýma ve vodě válečky, které usmažíme ze všech stran v rozpáleném oleji.
Poté čufty vyjmeme. Na tuku zbylém po smažení masa nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přidáme mletou papriku, protlak, promícháme a zalijeme vodou.
Přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Povaříme 15-20 minut.
Mezitím očistíme papriky a nakrájíme na nudličky. Hrášek scedíme a necháme okapat, okurky pokrájíme na kostičky. Hotovou omáčku přecedíme. Nasypeme do ní pokrájenou papriku, hrášek a okurky, vložíme usmažené čufty a všechno společně ještě pár minut povaříme.
Nakonec dochutíme solí a cukrem a zjemníme smetanou.
Podáváme s těstovinami, vařenými bramborami nebo rýží.