Svátky

Dobré odpoledne,
dnes je úterý 30.5.2023
svátek má Ferdinand
zítra Kamila

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

MARCUS TULLIUS CICERO
Jak zaseješ, tak sklidíš.

Musaka

Potřebujeme:

500 g mletého masa
1 kg brambor
250 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
2 vejce
200 ml bílého jogurtu
100 g tvrdého sýra
1 cibuli
3 rajčata
100 g rajčatového protlaku
1 lilek
2 lžíce másla
3 stroužky česneku
olej

Příprava:

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji, přidáme maso a opečeme. Nakrájíme rajčata na plátky a přidáme společně s rajským protlakem, prolisovaným česnekem, trochou oregana do směsi. Opepříme, osolíme a přibližně 12 minut dusíme.
Omytý lilek nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na oleji. Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na necelý centimetr silné plátky a uvaříme v osolené vodě. Poté je scedíme.
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme chladným mlékem, rozmícháme a 15 minut provaříme. Necháme jíšku vychladnout a postupně vmícháme vejce, jogurt a strouhaný sýr. Podle chuti dosolíme a dochutíme.
Vymažeme mísu a střídavě vkládáme lilek, brambory, maso a bešamel v několika vrstvách podle rozměrů mísy.

Vložíme mísu do trouby a opékáme do zlatova.

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..