SEKANÁ KAPUSTOVÁ PEČENĚ

Potřebujeme:
500 g mletého masa
1/2 menší kapusty,
100g strouhanky,
trochu mléka,
1 vejce,
2dc sodové vody,
1 cibule, 1 brambor,
plnotučná hořčice,
2 - 4 stroužky česneku,
koření VEGETA,
100g slaniny
mletá paprika, majoránka,
drcený kmín, sůl.
Příprava:
Očištěnou kapustu uvaříme v menším množství vody nebo v páře do změknutí. Mleté maso dáme do misky, přidáme v mléce namočenou strouhanku, rozšlehané vejce se sodovou vodou, jemně nastrouhaný syrový brambor, pokrájenou cibuli, hořčici, prolisovaný česnek, koření, pokrájenou slaninu a osolíme. Rukou dobře propracujeme a nakonec vmícháme posekanou kapustu.
Z hmoty utvoříme rukama namočenýma ve vodě šišku, kterou vložíme do zapékací misky a ve středně vyhřáté troubě za občasného podlévání horkou vodou pečeme do zlatova.
Můžeme ji podávat pokrájenou na plátky jako součást obložených studených mís, nebo teplou s bramborem, bramborovou kaší a zeleninovým salátem.