Svátky

Příjemnou noc,
dnes je neděle 14.7.2024
svátek má Karolína
zítra Jindřich

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

MARINA IVANOVNA CVETAJEVOVÁ
Kritika: absolutní sluch pro budoucnost.

Moravský brabec s kedlubnovým zelím

Potřebujeme:

1kg vepřového masa
5 cibulí
1 palička česneku
mletá paprika
sůl, pepř
300g kečupu
olej
cukr
ocet
1ks kedlubny Gigant

Příprava:

Vepřové maso podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je nakrájíme na kostky. Ty vložíme na rozpálený olej do pekáčku a necháme zatáhnout. Opepříme, osolíme a posypeme sladkou paprikou. Cibuli a česnek oloupeme. Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na kolečka. Kostky masa ""posypeme"" česnekem, kolečky cibule a vše přelijeme velkým jemným kečupem.
Nakonec vše zalijeme trochou vody, ale tak, aby vše úplně neplavalo.

Maso vložíme do středně předehřáté trouby a zvolna pečeme doměkka. Potom maso odkryjeme a šťávu necháme vypéct do požadované konzistence a dochutíme. Kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do hrnce, posolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Scedíme a dochutíme smaženou cibulkou, octem a cukrem.


Moravského brabce na česneku podáváme s kedlubnovým zelím a bramborovým knedlíkem.
 
 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..