Zelené fazolky se ztraceným vejcem

Potřebujeme:
350g zmrazených zelených fazolek
Vegetu
2 – 3 stroužky česneku
6 lžic strouhanky
4 vejce
Máslo
Sůl, ocet
Příprava:
Zmrazené fazolky dáme do cedníku a pod teplou vodou je propláchneme. Přendáme do kastrolu s vodou a pařákem, posypeme vegetou, přidáme oloupaný a rozkrojený česnek a přiklopené 15 – 20 minut dusíme. Mezi tím si na pánvi opražíme na sucho strouhanku. Do vedlejšího kastrolu si dáme vařit asi litr vody, kterou osolíme a přidáme dvě lžíce octa. Vejce opatrně rozklepneme nejlépe do malé naběračky a opatrně ponoříme do vařící vody tak, aby se nám bílek srazil a obalil se okolo žloutku. Vaříme asi tři minuty a můžeme je i během vaření opatrně obrátit. Fazolky přendáme na talíř, posypeme strouhankou, polijeme rozpuštěným máslem, přidáme vejce.
Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovou oblohou.