Svátky

Dobré odpoledne,
dnes je úterý 30.5.2023
svátek má Ferdinand
zítra Kamila

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

GAIUS IULIUS CAESAR
Nikdo není natolik udatný, aby nebyl neobvyklými věcmi vyveden z míry. (NEMO EST TAM FORTIS, QUIN REI NOVITATE PERTURBETUR

Zelené fazolky se ztraceným vejcem

Potřebujeme:

350g zmrazených zelených fazolek
Vegetu
2 – 3 stroužky česneku
6 lžic strouhanky
4 vejce
Máslo
Sůl, ocet

Příprava:

Zmrazené fazolky dáme do cedníku a pod teplou vodou je propláchneme. Přendáme do kastrolu s vodou a pařákem, posypeme vegetou, přidáme oloupaný a rozkrojený česnek a přiklopené 15 – 20 minut dusíme. Mezi tím si na pánvi opražíme na sucho strouhanku. Do vedlejšího kastrolu si dáme vařit asi litr vody, kterou osolíme a přidáme dvě lžíce octa. Vejce opatrně rozklepneme nejlépe do malé naběračky a opatrně ponoříme do vařící vody tak, aby se nám bílek srazil a obalil se okolo žloutku. Vaříme asi tři minuty a můžeme je i během vaření opatrně obrátit. Fazolky přendáme na talíř, posypeme strouhankou, polijeme rozpuštěným máslem, přidáme vejce.
Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovou oblohou. 
 

http://www.prvnikrok.cz/www_old/clanky/obrazky/2186/fazolky%20001.jpg

 

 

http://www.prvnikrok.cz/www_old/clanky/obrazky/2186/fazolky%20002.jpg

 

 

http://www.prvnikrok.cz/www_old/clanky/obrazky/2186/fazolky%20003.jpg

 

 

http://www.prvnikrok.cz/www_old/clanky/obrazky/2186/fazolky%20006.jpg

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..