Svátky

Dobré odpoledne,
dnes je středa 27.9.2023
svátek má Jonáš
zítra Václav

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

FRANTIŠEK BRANISLAV
Škoda, když člověk propásne ty chvíle, kdy voněl les a pleť.

Kedlubnová polévka s noky

Potřebujeme:

4 kedlubny
11/4 l vývaru z Masoxu
50g másla
50g hl. mouky
1dl smetany
sůl, pepř
zelenou petrželku

na noky:

1 vejce
3 lžíce dětské krupice
muškátový květ
sůl

Příprava:

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na tenké proužky a podusíme na trošce vody do poloměkka. Scedíme a na másle osmahneme. Zaprášíme moukou, zředíme vývarem a povaříme asi deset minut. Mezi tím si připravíme nočky. V hlubokém talíři rozšleháme vejce, osolíme, přidáme muškátový květ a vmícháme krupici. Lžičkou vykrajujeme nočky, vkládáme do polévky a vaříme asi 10minut.

Polévku dochutíme, přidáme smetanu, jemně rozsekanou petrželku a krátce prohřejeme. 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..