Kedlubnová polévka s noky

Potřebujeme:
4 kedlubny
11/4 l vývaru z Masoxu
50g másla
50g hl. mouky
1dl smetany
sůl, pepř
zelenou petrželku
na noky:
1 vejce
3 lžíce dětské krupice
muškátový květ
sůl
Příprava:
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na tenké proužky a podusíme na trošce vody do poloměkka. Scedíme a na másle osmahneme. Zaprášíme moukou, zředíme vývarem a povaříme asi deset minut. Mezi tím si připravíme nočky. V hlubokém talíři rozšleháme vejce, osolíme, přidáme muškátový květ a vmícháme krupici. Lžičkou vykrajujeme nočky, vkládáme do polévky a vaříme asi 10minut.
Polévku dochutíme, přidáme smetanu, jemně rozsekanou petrželku a krátce prohřejeme.