Svátky

Příjemnou noc,
dnes je čtvrtek 18.7.2024
svátek má Drahomíra
zítra Čeněk

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

PYTHAGORAS ZE SÁMU
Dobrý princip zplodil řád, světlo, muže

Moravská bramboračka

Potřebujeme:

50 g Cibule
300 g. Brambor
150 g. Uzeného bůčku
150 g. kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
50 g. sušených hub.
mouka
divoké koření
4-5 str. česneku
sůlpepř
majoránka
sádlo
kmín
zelená petrželka

Příprava:

Do pánvičky dáme na kostičky pokrájený uzený bůček,krátce orestujeme, přidáme stroužek česneku, sůl, divoké koření,podlijeme vodou a vaříme do měkka. Poté maso vyjmeme a vývar přecedíme. Sušené houby na hodinu namočíme a potom je v té samé vodě uvaříme. Na sádle zpěníme cibulku, zaprášíme hl. moukou a uděláme jíšku, kterou zalijeme vývarem a rozmícháme. Zeleninu nakrájíme na malé kostičky a orestujeme jí, potom vložíme do polévky a vaříme asi 20 minut. Mezitím si uvaříme na kostičky pokrájené brambory s kmínem a přidáme je spolu s houbami do polévky, kterou pak dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou. Nakonec přidáme na drobno pokrájené uzené maso, petrželku a vše krátce prohřejeme.

Na talíři zdobíme lžící kysané smetany.

 

 

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..