Svátky

Dobré odpoledne,
dnes je středa 27.9.2023
svátek má Jonáš
zítra Václav

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

JOHN BARRYMORE
Láska je onen rozkošný interval mezi setkáním s krásnou dívkou a objevem, že vypadá jako kapr na suchu.

Moravská bramboračka

Potřebujeme:

50 g Cibule
300 g. Brambor
150 g. Uzeného bůčku
150 g. kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
50 g. sušených hub.
mouka
divoké koření
4-5 str. česneku
sůlpepř
majoránka
sádlo
kmín
zelená petrželka

Příprava:

Do pánvičky dáme na kostičky pokrájený uzený bůček,krátce orestujeme, přidáme stroužek česneku, sůl, divoké koření,podlijeme vodou a vaříme do měkka. Poté maso vyjmeme a vývar přecedíme. Sušené houby na hodinu namočíme a potom je v té samé vodě uvaříme. Na sádle zpěníme cibulku, zaprášíme hl. moukou a uděláme jíšku, kterou zalijeme vývarem a rozmícháme. Zeleninu nakrájíme na malé kostičky a orestujeme jí, potom vložíme do polévky a vaříme asi 20 minut. Mezitím si uvaříme na kostičky pokrájené brambory s kmínem a přidáme je spolu s houbami do polévky, kterou pak dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou. Nakonec přidáme na drobno pokrájené uzené maso, petrželku a vše krátce prohřejeme.

Na talíři zdobíme lžící kysané smetany.

 

 

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..