Moravská bramboračka

Potřebujeme:
50 g Cibule
300 g. Brambor
150 g. Uzeného bůčku
150 g. kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
50 g. sušených hub.
mouka
divoké koření
4-5 str. česneku
sůlpepř
majoránka
sádlo
kmín
zelená petrželka
Příprava:
Do pánvičky dáme na kostičky pokrájený uzený bůček,krátce orestujeme, přidáme stroužek česneku, sůl, divoké koření,podlijeme vodou a vaříme do měkka. Poté maso vyjmeme a vývar přecedíme. Sušené houby na hodinu namočíme a potom je v té samé vodě uvaříme. Na sádle zpěníme cibulku, zaprášíme hl. moukou a uděláme jíšku, kterou zalijeme vývarem a rozmícháme. Zeleninu nakrájíme na malé kostičky a orestujeme jí, potom vložíme do polévky a vaříme asi 20 minut. Mezitím si uvaříme na kostičky pokrájené brambory s kmínem a přidáme je spolu s houbami do polévky, kterou pak dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou. Nakonec přidáme na drobno pokrájené uzené maso, petrželku a vše krátce prohřejeme.
Na talíři zdobíme lžící kysané smetany.