Svátky

Dobrý podvečer,
dnes je neděle 8.9.2024
svátek má Mariana
zítra Daniela

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

JOHANNES ROBERT BECHER
Kde jinde se pozná opravdová velikost člověka, když ne v těch případech, kdy se rozhodne raději věčně trpět než učinit cokoliv proti svému svědomí?

Nadívaná divoká kachna

Potřebujeme:

divoká kachna
Rozmarýn
150g anglické slaniny
3 žemle
2 dcl mléka
2 vejce
Sůl, pepř
Petrželka
50g másla
Kmín
Muškátový květ

Příprava:

K této přípravě použijeme divoké kachny , které neškubeme, ale stáhneme z kůže. Maso osolíme, okmínujeme, posypeme rozmarýnem a necháme v lednici do druhého dne odpočnout. Žemle pokrájíme na kousky, zalijeme mlékem, přidáme rozpuštěné máslo, rozšlehané vejce, sůl pepř, muškátový květ, pokrájenou petrželku a na drobno nakrájenou anglickou slaninu. Vše promícháme, v případě potřeby zahustíme strouhankou a touto směsí naplníme vnitřek kachny. Vše pak položíme na pomaštěný plech a na povrch dáme proužky slaniny. Podlijeme vývarem a přidáme 2dcl vínaPečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného podlévání dvě až dvěapůl hodiny, podle velikosti kachny.

Upečené naporcujeme a podáváme s nakrájenou nádivkou, zelím a bramborovým knedlíkem. 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..