Nadívaná divoká kachna
Potřebujeme:
divoká kachna
Rozmarýn
150g anglické slaniny
3 žemle
2 dcl mléka
2 vejce
Sůl, pepř
Petrželka
50g másla
Kmín
Muškátový květ
Příprava:
K této přípravě použijeme divoké kachny , které neškubeme, ale stáhneme z kůže. Maso osolíme, okmínujeme, posypeme rozmarýnem a necháme v lednici do druhého dne odpočnout. Žemle pokrájíme na kousky, zalijeme mlékem, přidáme rozpuštěné máslo, rozšlehané vejce, sůl pepř, muškátový květ, pokrájenou petrželku a na drobno nakrájenou anglickou slaninu. Vše promícháme, v případě potřeby zahustíme strouhankou a touto směsí naplníme vnitřek kachny. Vše pak položíme na pomaštěný plech a na povrch dáme proužky slaniny. Podlijeme vývarem a přidáme 2dcl vínaPečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného podlévání dvě až dvěapůl hodiny, podle velikosti kachny.
Upečené naporcujeme a podáváme s nakrájenou nádivkou, zelím a bramborovým knedlíkem.