Vepřové výpečky
Potřebujeme:
1kg vepřového bůčku
5 cibulí
1 palička česneku
sůl, pepř kmín
Příprava:
Vepřové maso podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je nakrájíme na kostky. Ty vložíme na sádlo do pekáčku a necháme zatáhnout. Opepříme, osolíme a okmínujeme. Cibuli a česnek oloupeme. Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na kolečka.
Kostky masa ""posypeme"" česnekem a kolečky cibule a promícháme.
Nakonec vše zalijeme trochou vody, ale tak, aby vše úplně neplavalo. Maso vložíme do středně předehřáté trouby a zvolna pečeme doměka. Během pečení masem několikrát zamícháme a dbáme, aby se cibule nepřipálila. Dozlatova opečené a křupavé výpečky přelijeme na talíři výpekem.
Vepřové výpečky podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem.