Hovězí na kari

Potřebujeme:
Hovězí zadní 600g
Žampióny 250g
Šunka 200g
Cibule 200g
Smetana 200ml
Kari koření
Sůl, pepř
Olej
trochu vývaru z masoxu
Žampióny 250g
Šunka 200g
Cibule 200g
Smetana 200ml
Kari koření
Sůl, pepř
Olej
trochu vývaru z masoxu
Příprava:
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.Žampióny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a šunku na tenké proužky.
Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme na něj maso, přisypeme lžičku kari koření a asi 6 minut opékáme. Podle chuti osolíme a opepříme. Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Ve výpeku osmahneme cibuli se žampióny, trochu podlijeme vývarem a krátce podusíme. Pak vrátíme maso a zalijeme smetanou. Krátce vše prohřejeme a dochutíme.
Podáváme s dušenou rýží ozdobenou zelenou petrželkou, nebo pažitkou.