Svátky

Příjemnou noc,
dnes je úterý 24.11.2020
svátek má Emílie
zítra Kateřina

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

FRANCOIS COPPÉE
Rozmanitosti žen dávám přednost před jejich krásou. 

Sekaná s květákem

Potřebujeme:

500g mletého masa
300g květáku
3 vejce
Hladkou mouku
Strouhanku
Mléko
Sůl, pepř
Muškátový květ
Cibuli
Olej
Zelená petrželka

Příprava:

Květák rozebereme na malé růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Nakrájenou cibuli usmažíme do růžova. Maso dáme do mísy, přidáme deci vody, stejné množství mléka a důkladně promícháme. Přidáme sůl, pepř, špetku muškátového květu, vejce, cibulku, zelenou petrželku a na drobno posekaný květák, zahustíme lžící hladké mouky, strouhankou a prohněteme. Necháme v lednici asi dvě hodiny odležet. Pekáček pomastíme a vložíme do něj připravené maso, které uděláme do podlouhlé šišky, kterou uhladíme rukou namočenou ve vodě. Trochu podlijeme a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 90 minut.

Podáváme s bramborem a oblohou.

 

 

11111.jpg

 

 

11111_1.jpg

 

 

11111_2.jpg

 

 

11111_3.jpg

 

 

11111_4.jpg

 

 

11111_5.jpg

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..