Kuřecí Stroganov

Potřebujeme:
Kuřecí řízky 600g
Žampióny 250g
Sladkokyselé okurky 100g
Šunka 200g
Cibule 200g
Zakysaná smetana 200ml
Česnek 2 stroužky
Kečup
Sůl,
Pepř
Olej
trochu vývaru (z kostky)
Příprava:
Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.Žampióny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, okurky a šunku na tenké proužky.Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme na něj maso a asi 6 minut opékáme.Podle chuti osolíme a opepříme. Maso vyjmeme a udržujeme teplé.Ve výpeku osmahneme cibuli se žampióny, pokrájený česnek, trochu podlijeme vývarem a krátce podusíme. Pak vrátíme maso, přidáme okurky, šunku, vmícháme čtyři lžíce kečupu a zalijeme zakysanou smetanou. Krátce vše prohřejeme a dochutíme.Podáváme s dušenou rýží ozdobenou zelenou petrželkou, nebo pažitkou.