Svátky

Příjemnou noc,
dnes je úterý 24.11.2020
svátek má Emílie
zítra Kateřina

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

OSKAR WILDE
Neštěstí těch druhých nás přivádí do rozpaků svou banálností.

Kuřecí Stroganov

Potřebujeme:

Kuřecí řízky 600g
Žampióny 250g
Sladkokyselé okurky 100g
Šunka 200g
Cibule 200g
Zakysaná smetana 200ml
Česnek 2 stroužky
Kečup
Sůl,
Pepř
Olej
trochu vývaru (z kostky)

Příprava:
Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.Žampióny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, okurky a šunku na tenké proužky.Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme na něj maso a asi 6 minut opékáme.Podle chuti osolíme a opepříme. Maso vyjmeme a udržujeme teplé.Ve výpeku osmahneme cibuli se žampióny, pokrájený česnek, trochu podlijeme vývarem a krátce podusíme. Pak vrátíme maso, přidáme okurky, šunku, vmícháme čtyři lžíce kečupu a zalijeme zakysanou smetanou. Krátce vše prohřejeme a dochutíme.Podáváme s dušenou rýží ozdobenou zelenou petrželkou, nebo pažitkou.

 

 

stroganov_002.jpg

 

 

stroganov_003.jpg

 

 

stroganov_004.jpg

 

 

stroganov_005.jpg

 

 

stroganov_006.jpg

 

 

stroganov_007.jpg

 

 

stroganov_009.jpg

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..