Svátky

Příjemnou noc,
dnes je sobota 1.4.2023
svátek má Hugo
zítra Erika

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

MARLENE DIETRICHOVÁ
Žárlivost je vášeň, která horlivě hledá, jaké trápení by způsobila.

Rohlíčky se slaninou

Potřebujeme:

2 dl mléka
1 lžička cukru
400 g hladké mouky
2ks středních brambor
2 ks vejce
1 lžička soli
1 kostka droždí
olej na potření
grilovací koření
2 stroužky česneku
100 g anglické slaniny

Příprava:

Ve vlažném mléce rozpustíme cukr a rozdrobíme do něj droždí. Necháme vzejít kvásek. Brambory oloupeme a nastrouháme na velmi jemno. Do mísy prosejeme mouku. Vlijeme kvásek, přidáme 1 vejce, osolíme, přidáme vymačkané brambory a vypracujeme tužší těsto. Pokud je příliš tuhé, rozředíme jej trochou mlékem nebo vodou. Těsto necháme 45 min. vykynout. Pak si rozehřejeme troubu na 180 °C. Vykynuté těsto rozválíme na plát asi 5 mm silný a nakrájíme na čtverce 10x10cm. Potom je překrojíme napříč z rohu do rohu, tak, aby vznikli trojúhelníky. Na ně položíme malý plátek slaniny, potřeme olejem smíchaným s grilovacím kořením, rozetřeným česnekem a smotáme od delší strany k rohu. Rohlíčky rozložíme na plechy vyložené pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předehřáté trouby. Můžeme také povrch posypat kmínem, nebo hrubou solí. Pečeme do světlehněda asi 25 - 30 min.

 

 

1002.jpg

 

 

1002_1.jpg

 

 

1002_2.jpg

 

 

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..