Svátky

Příjemnou noc,
dnes je sobota 28.11.2020
svátek má René
zítra Zina

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

HONORÉ DE BALZAC
Velký duch je vždy vrozený.

Hlíva ústřičná s těstovinami

Potřebujeme:

Hlíva ústřičná čerstvá. …………. 300 g

Pórek. …………………………….. 100 g

Těstoviny ………………………….. 250 g  

Mrkev na kolečka. …………….……1 ks

Řapíkatý celer. ……………..…....….. 75 g

Špek. ………………………….…….. 50 g

Mletý kmín. ……………………….. 0.5 lžičky

Olivový olej. …………………………1 polévková lžíce

Smetana 12%. ……….….…....……2 polévkové lžíce

Tabasco. ……………………………2 kapky

Worcestrové áčky. …………..……. 1 střik

Mletý pepř. …………………………podle chuti

Sůl. ………..…………………………. Podle chuti

Příprava:

     Dáme vyškvařit špek na větší pánev, když částečně pustí tuk, přisypeme nahrubo nakrájenou hlívu a smažíme. Ostatní zeleninu, nakrájenou na hrubší kousky, krátce osmažíme, na menší pánvi k tomu stačí lžíce oleje. Zeleninu přesypeme na pánev k hlívě, přidáme koření, sůl a mírně podlijeme. Dusíme do změknutí hlívy, pak omáčku zjemníme smetanou a dochutíme kořením podle vlastní chuti.

     Podáváme s těstovinami, uvařenými podle návodu na jejich obalu.

                     Dobrou chuť.

 

 

002.jpg

 

 

16005.jpg

 

 

16005_1.jpg

 

 

16005_2.jpg

 

 

16005_3.jpg

 

 

16005_4.jpg

 

 

16005_5.jpg

 

 

16005_6.jpg

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..