Hlíva ústřičná s těstovinami

Potřebujeme:
Hlíva ústřičná čerstvá. …………. 300 g
Pórek. …………………………….. 100 g
Těstoviny ………………………….. 250 g
Mrkev na kolečka. …………….……1 ks
Řapíkatý celer. ……………..…....….. 75 g
Špek. ………………………….…….. 50 g
Mletý kmín. ……………………….. 0.5 lžičky
Olivový olej. …………………………1 polévková lžíce
Smetana 12%. ……….….…....……2 polévkové lžíce
Tabasco. ……………………………2 kapky
Worcestrové áčky. …………..……. 1 střik
Mletý pepř. …………………………podle chuti
Sůl. ………..…………………………. Podle chuti
Příprava:
Dáme vyškvařit špek na větší pánev, když částečně pustí tuk, přisypeme nahrubo nakrájenou hlívu a smažíme. Ostatní zeleninu, nakrájenou na hrubší kousky, krátce osmažíme, na menší pánvi k tomu stačí lžíce oleje. Zeleninu přesypeme na pánev k hlívě, přidáme koření, sůl a mírně podlijeme. Dusíme do změknutí hlívy, pak omáčku zjemníme smetanou a dochutíme kořením podle vlastní chuti.
Podáváme s těstovinami, uvařenými podle návodu na jejich obalu.