Svátky

Dobré ráno,
dnes je pátek 19.4.2024
svátek má Rostislav
zítra Marcela

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

AUGUSTE-MARSEILLE BARTHÉLEMY
Proměnlivost je jednou z nejstálejších potřeb běžné lásky. 

Papriková omáčka s párky

Potřebujeme:

4 lžíce oleje
1 lžíce sladké papriky
200 ml zakysané smetany
1 lžíce pálivé papriky
300 g tenkých párků
1 ks cibule
2 lžíce hladké mouky
vývar z masoxu

Příprava:

Tenké párky pokrájíme na kolečka a cibuli na jemno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme sladkou a pálivou papriku, velice lehce ji orestujeme asi jen 10 - 20 vteřin a přilijeme nachystaný vývar. Základ přivedeme k varu, necháme chvíli povařit na mírném ohni asi 5 min. Pokud máme radši hustší omáčky. Smícháme vodu s hladkou moukou, aby vznikla řidší kaše. Tu pak nalijete do omáčky a ještě chvíli povaříme. Nakonec do ní přidáme orestovaná kolečka párků a necháme je v omáčce prohřát. Zahustíme zakysanou smetanou.
K omáčce podáváme těstoviny, nebo brambory a zdobíme pokrájenou petrželkou

 

001_1.jpg

 

 

001_2.jpg

 

 

001_4.jpg

 

 

001_5.jpg

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..