Svátky

Příjemnou noc,
dnes je sobota 1.4.2023
svátek má Hugo
zítra Erika

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

FRANCOIS DE LA ROCHEFOUCAULD
Štěstí si vyžaduje víc charakteru než neštěstí.

Papriková omáčka s párky

Potřebujeme:

4 lžíce oleje
1 lžíce sladké papriky
200 ml zakysané smetany
1 lžíce pálivé papriky
300 g tenkých párků
1 ks cibule
2 lžíce hladké mouky
vývar z masoxu

Příprava:

Tenké párky pokrájíme na kolečka a cibuli na jemno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme sladkou a pálivou papriku, velice lehce ji orestujeme asi jen 10 - 20 vteřin a přilijeme nachystaný vývar. Základ přivedeme k varu, necháme chvíli povařit na mírném ohni asi 5 min. Pokud máme radši hustší omáčky. Smícháme vodu s hladkou moukou, aby vznikla řidší kaše. Tu pak nalijete do omáčky a ještě chvíli povaříme. Nakonec do ní přidáme orestovaná kolečka párků a necháme je v omáčce prohřát. Zahustíme zakysanou smetanou.
K omáčce podáváme těstoviny, nebo brambory a zdobíme pokrájenou petrželkou

 

001_1.jpg

 

 

001_2.jpg

 

 

001_4.jpg

 

 

001_5.jpg

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..