Svátky

Příjemnou noc,
dnes je sobota 1.4.2023
svátek má Hugo
zítra Erika

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

DENIS DIDEROT
Spánek je prospěšný kdekoliv, ale v posteli by člověku bylo lépe. 

Rib Eye Steak

   Rib eye staky připravujeme z plátků vysokého roštěnce, ten je prorostlý tukem, který masu dává typickou chuť a tvarem připomíná oko.
Maso na steaky musí být dokonale vyzrálé, asi 3 týdny. Maso, které zraje kratší dobu, je tuhé a steakovou přípravou příliš nezměkne.
Zrání není záležitostí kuchyně, ale dodavatele.


Potřebujeme:

steakové maso asi 500 g (2 plátky)
olej nebo sádlo
pepř černý a zelený
sůl
špek


Postup:

   Steakové maso lehce potřeme kvalitním olejem a lehce promačkáme dlaní nebo pěstí. Můžeme jej lehce po obvodu stáhnout nití, aby držely vysoký tvar, v tomto případě si vylepšíme chuť tenkým plátkem špeku, který vložíme pod niť.
Steaky opepříme směsí hrubě mletého černého a zeleného pepře a necháme asi 10 minut odležet. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje nebo sádla a zprudka smažíme 3 až 3,5 minuty po každé straně. Při otáčení maso hezky osolíme hrubě mletou solí. Usmažené steaky dáme do trouby zahřáté na 120°C. Za 5 až 8 minut můžeme servírovat.
Steak můžeme obložit zeleninou, rajčátkem a jako přílohu použít například poctivý žitný chléb. Recept najdeme zde.
Můžeme použít také složitější přílohy, ale možná se tím připravíme o zážitek z jedinečné chuti velice kvalitního masa.

     Dobrou chuť.

 

 12titulek.JPG

 

 

12titulek_1.JPG

 

 

12titulek_2.JPG

 

 

12titulek_3.JPG

 

 

12titulek_4.JPG

 

 

12titulek_5.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..