Svátky

Příjemnou noc,
dnes je sobota 1.4.2023
svátek má Hugo
zítra Erika

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

Ellen Lupton
Řekni mnoho, napiš málo.

Jaternicový prejt

Potřebujeme:

1,5 kg vepřové hlavy
250 g vepřového boku
250 g vepřových plic
250 g vepřových jater
6 žemlí
1/4 l tučného vývaru z masa
1 lžíce sádla
sůl
česnek
majoránka
mleté nové koření
mletý pepř
bobkový list

Příprava:

Hlavu a bůček uvaříme v osolené vodě tak, aby maso zůstalo tužší, a spolu se zvlášť uvařenými a odblaněnými plícemi je umeleme v masovém strojku. Do mísy dáme ve vývaru namočené vymačkané žemle, přidáme jemně umletá játra, umleté maso a plíce, osolíme, okořeníme, zalijeme vývarem a dobře promícháme. Směs urovnáme do sádlem vymaštěného pekáčku a v předem vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Podáváme s čerstvým chlebem, nebo bramborem a kysaným zelím.

 

 

6.jpg

 

 

 

7.jpg

 

 

8.jpg

 

 

1.jpg

 

 

 

2.jpg

 

 

3.jpg

 

 

4.jpg

 

 

5.jpg

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..