Kančí guláš na víně

Potřebujeme:
kančí maso na guláš 900 g
cibule 250 g
slanina 120 g
červené víno 0,6 l
rajský protlak 5 lžic
nakládané brusinky 3 lžíce
cukr 2 lžíce
sladká mletá paprika 2,5 lžíce
pálivá mletá paprika 0,5 lžičky (podle jakosti)
mouka hladká 1-2 lžíce
vývar na podlití 0,5 l
bobkové listy 2 ks
nové koření 5 kuliček
jalovec 5 kuliček
drcený kmín 1 lžička
čerstvě mletý pepř podle chuti
sůl
Slaninu nakrájenou na malé kostičky v hrnci rozškvaříme a osmažíme na ní nakrájenou cibuli dozlatova. Na cibuli nasypeme čerstvě mletý pepř, aby se hezky rozvoněl, vložíme maso, přisypeme cukr a za stálého míchání maso ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo. Na osmahnuté maso přidáme mletou papriku, bobkový list, nové koření, kmín, rajčatový protlak a podlijeme vývarem. Maso dusíme za častého míchání a podlévání vodou téměř doměkka. Pak necháme vyvařit veškerou tekutinu, zbylý výpek s tukem zaprášíme moukou a za stálého míchání krátce osmahneme. Přidáme brusinky, víno, podle potřeby ještě trochu vývaru, mícháme a vaříme až do změknutí masa. V případě potřeby upravíme hustotu omáčky trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě. Jako přílohu volíme houskový knedlík. Recept najdeme zde .