Svátky

Dobré poledne,
dnes je středa 7.6.2023
svátek má Iveta a Slavoj
zítra Medard

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

JOHANNES ROBERT BECHER
Krása člověka ještě více zdůrazňuje jeho mravní hodnoty, avšak nemá-li jich, je pak krása jen podívaná pro oči, nikoli potěšením pro srdce. 

Kančí guláš na víně


Potřebujeme:

kančí maso na guláš 900 g
cibule 250 g
slanina 120 g
červené víno 0,6 l
rajský protlak 5 lžic
nakládané brusinky 3 lžíce
cukr 2 lžíce
sladká mletá paprika 2,5 lžíce
pálivá mletá paprika 0,5 lžičky (podle jakosti)
mouka hladká 1-2 lžíce
vývar na podlití 0,5 l
bobkové listy 2 ks
nové koření 5 kuliček
jalovec 5 kuliček
drcený kmín 1 lžička
čerstvě mletý pepř podle chuti
sůl

 

Příprava:

Slaninu nakrájenou na malé kostičky v hrnci rozškvaříme a osmažíme na ní nakrájenou cibuli dozlatova. Na cibuli nasypeme čerstvě mletý pepř, aby se hezky rozvoněl, vložíme maso, přisypeme cukr a za stálého míchání maso ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo. Na osmahnuté maso přidáme mletou papriku, bobkový list, nové koření, kmín, rajčatový protlak a podlijeme vývarem. Maso dusíme za častého míchání a podlévání vodou téměř doměkka. Pak necháme vyvařit veškerou tekutinu, zbylý výpek s tukem zaprášíme moukou a za stálého míchání krátce osmahneme. Přidáme brusinky, víno, podle potřeby ještě trochu vývaru, mícháme a vaříme až do změknutí masa. V případě potřeby upravíme hustotu omáčky trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě. Jako přílohu volíme houskový knedlík. Recept najdeme zde .

 

Dobrou chuť!

 

 

 01-DSC_4913.JPG

 

 

02-DSC_4915.JPG

 

 

03-DSC_4917.JPG

 

 

04-DSC_4920.JPG

 

 

05-DSC_4923.JPG

 

 

06-DSC_4936.JPG

 

 

07-DSC_4942.JPG

 

 

08-DSC_4946.JPG

 

 

09-DSC_4957.JPG

 

 

11-DSC_4964.JPG

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..