Zelené fazolky se ztraceným vejcem

Potřebujeme:
350g zmrazených zelených fazolek
Vegetu
2 – 3 stroužky česneku
6 lžic strouhanky
4 vejce
Máslo
Sůl, ocet
Příprava:
Zmrazené fazolky dáme do cedníku a pod teplou vodou je propláchneme. Přendáme do kastrolu s vodou a pařákem, posypeme...
Moravský brabec s kedlubnovým zelím

Potřebujeme:
1kg vepřového masa
5 cibulí
1 palička česneku
mletá paprika
sůl, pepř
300g kečupu
olej
cukr
ocet
1ks kedlubny Gigant
Příprava:
Vepřové maso podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je nakrájíme na kostky. Ty vložíme na...
Plněná sekaná

Potřebujeme:
1kg mletého masa
4 vejce
česnek sůl, pepř majoránku
2 cibule
3 vařená vejce (2 dietní párky)
strouhanka
2dcl vody
kadeřavou petrželku
tuk na smažení
Příprava:
Cibuli pokrájíme na drobno a na tuku osmažíme do červena. Mleté maso dáme...
Jablková roláda

Potřebujeme:
250g strouhaných jablek
4 vejce
8 lžic hl. mouky
180g cukru mletá skořice
strouhaný kokos
tuk na vymazání
Příprava:
plech vyložíme pečícím papírem, pomažeme tukem a posypeme kokosem. Na papír poklademe strouhaná jablka v tenčí vrstvě...
GRILOVANÉ PLACIČKY Z DVOJÍHO MASA

Potřebujeme:
500 g mletého hovězího masa
500 g mletého jehněčího masa
1 lžička pálivé papriky
3 velké cibule
2 lžičky soli
Příprava:
Maso smícháme s paprikou a solí a přes noc dáme do ledničky. Před grilováním maso promícháme a vytvoříme kuličky...
SEKANÁ KAPUSTOVÁ PEČENĚ

Potřebujeme:
500 g mletého masa
1/2 menší kapusty,
100g strouhanky,
trochu mléka,
1 vejce,
2dc sodové vody,
1 cibule, 1 brambor,
plnotučná hořčice,
2 - 4 stroužky česneku,
koření VEGETA,
100g slaniny
mletá paprika, majoránka,
drcený kmín...
Kuře pečené s cuketou a bramborami

Potřebujeme:
1 kuře
1 kg brambor
2 velké cibule
7 stroužků česneku
2 lžíce plnotučné hořčice
lžíce citronové šťávy
sůl, mletý pepř
drcený kmín
2 lžíce oleje
koření gyros
150g mrkve
250g cukety
Příprava:
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, promícháme s...
KUBÁNSKÉ PICADILLO

Potřebujeme:
1 kg mletého masa
3 stroužky česneku
1 cibuli1 papriku
100 g rajského protlaku
15 oliv
3 brambory
2 vejce
oregano
drcený kmín
10 kuliček nového koření, bobkový list, bazalku
Příprava:
Nejdříve si uvaříme vejce natvrdo. Na oleji osmahneme...
GOLUBCE – slovenské jídlo

Potřebujeme:
1 hlávka bílého zelí
500 g kysaného zelí
250 g rýže
300 g uzeného vepřového boku
1 cibuli
Mléko
Hladkou mouku
Sůl
Příprava:
Rýži uvaříme. Potom umeleme nebo najemno nakrájíme uzený bok, který smícháme s uvařenou rýží. Zelné listy odebereme...
LASAGNE PO PROVENSÁLSKU

Potřebujeme:
10 ks lasagní
500 g mletého masa – mix vepřového a hovězího
1 velká cibule
350 g rajčatového protlaku
250 ml smetany na vaření
150 ml bílého jogurtu
100 g tvrdého sýra
1,5 lžíce provensálského koření
1 mrkev
5 stroužků česneku
100 g...