Hermelínové špízy

Potřebujeme:
2 hermelíny
2 menší cibule
3 vejce
70g tvrdého salámu
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení
Příprava:
Hermelín rozkrájíme asi tak na osm dílků. Střídavě napichujeme na špejli kousky hermelínu, plátky salámu a cibuli.
Vepřové na divoko

Potřebujeme:
1,5kg vepřové kýty
200g uzeného bůčku
350g kořenové zeleniny
divoké koření
Zakysanou smetanu
Tymián, bobkový list
Masový vývar (z kostky)
Cibuli
Sůl
Olej
Příprava:
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a na několika místech protáhneme...
Šunko-sýrové kuličky

Potřebujeme:
150g šunky
150g sýru eidam
200g Lučiny
70g změklého másla
2 lžíce najemno nakrájené cibule
sůl, pepř
mletá sladká paprika
najemno nakrájená pažitka
sezamová semínka
Příprava:
V misce důkladně promícháme Lučinu a máslo. Přidáme nadrobno...
Vepřové medailonky na zázvoru

Potřebujeme:
1kg vepřové kotlety
2 cibule
2 papriky
2 rajčata
50g zázvoru
150g nakládaných žampiónů
Sůl, pepř
Plnotučná hořčice
Hladká mouka
Tuk
Příprava:
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nekroutili.
Koláč z ovesných vloček

Potřebujeme:
100g ovesných vloček
4dcl mléka
200g hrubé mouky
1 prášek do pečiva
4 lžičky kakaa
6 lžic medu
50g rozpuštěného tuku (Hera)
špetku skořice
citrónovou kůru
Příprava:
Vločky rozdrtíme, dáme do mísy, zalijeme vařícím mlékem a necháme...
Vídeňský řízek z hlívy ústřičné

Na 2 porce potřebujeme:
800g hlívy ústřičné po odstranění tuhých částí zbude asi 400g klobouků
50g hladké mouky
2 vejce
Strouhanku ze tří rohlíků
olej na smažení
pepř nebo kořenící směs
sůl
Postup:
Používáme kloboučky hlívy, zbavené tuhých částí třeně...
800g hlívy ústřičné po odstranění tuhých částí zbude asi 400g klobouků
50g hladké mouky
2 vejce
Strouhanku ze tří rohlíků
olej na smažení
pepř nebo kořenící směs
sůl
Postup:
Používáme kloboučky hlívy, zbavené tuhých částí třeně...
Polévka s játrovými knedlíčky

Potřebujeme:
1,5 l vývaru
100g jater
Hl. mouku
Strouhanku
Sůl, pepř
Majoránku
Žloutek z 1 vejce
Zelenou petrželku
Stroužek česneku
200g polévkové zeleniny
Příprava:
Základem každé polévky je vývar, který si připravíme z příslušných kostípodle...
Gulášová polévka s mletým masem

Potřebujeme:
300g brambor
300g mletého masa
2 cibule
200g mražené kořenové zeleniny
5 stroužků česneku
sůl, pepř
mletou papriku
kmín
majoránku
hladkou mouku
tuk
Příprava:
Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě s...
Žampióny na paprice

Potřebujeme:
250g žampiónů
50g másla
200ml smetany
Cibule
Mletou papriku
Sůl, pepř
Mléko
Hladká mouka
Příprava:
Žampióny omyjeme, oloupeme a pokrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme, pokrájíme na drobno a na oleji osmahneme do světla. Přidáme...
Těstoviny po italsku s kuřecím masem

Potřebujeme:
300g těstovin
300g kuřecího masa
1 vejce
Solamyl
Vegetu
Bazalku
Pórek
Paličku česneku
Chili paprička
Olivový olej
Sůl, pepř
Příprava:
kuřecí maso nakrájíme na proužky, Opepříme, posypeme Vegetou, přidáme rozšlehané vejce, lžíci...