Jaternicový prejt

Potřebujeme:
1,5 kg vepřové hlavy
250 g vepřového boku
250 g vepřových plic
250 g vepřových jater
6 žemlí
1/4 l tučného vývaru z masa
1 lžíce sádla
sůl
česnek
majoránka
mleté nové koření
mletý pepř
bobkový list
Příprava:
Salát z červené řepy a celeru

Potřebujeme:
300g červené řepy
300g celeru
4 lžíce oleje
2 lžíce vinného octa
Sůl
Zelenou petrželku
Příprava:
Červenou řepu omyjeme a ve vodě uvaříme do měkka. Po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Ty rozdělíme na talířky a polijeme asi...
Vepřové kotlety na houbách

Potřebujeme:
Postup přípravy:
Kuřecí stehna na paprice

Potřebujeme:
Rib Eye Steak

Rib eye staky připravujeme z plátků vysokého roštěnce, ten je prorostlý tukem, který masu dává typickou chuť a tvarem připomíná oko.
Maso na steaky musí být dokonale vyzrálé, asi 3 týdny. Maso, které zraje kratší dobu, je tuhé a...
Plněné bramborové placky

Potřebujeme:
1kg brambor
160g hrubé mouky
100g hrubé krupice
1 vejce
Sůl
Náplň:
500g mletého masa
1 vejce
Sůl,
Pepř
2stroužky česneku
Strouhanku
Olej na smažení
Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme mouku, krupici sůl, vejce a...
Papriková omáčka s párky

Potřebujeme:
4 lžíce oleje
1 lžíce sladké papriky
200 ml zakysané smetany
1 lžíce pálivé papriky
300 g tenkých párků
1 ks cibule
2 lžíce hladké mouky
vývar z masoxu
Tenké párky pokrájíme na kolečka a cibuli na jemno. V hrnci rozehřejeme...