Svátky

Dobré odpoledne,
dnes je úterý 30.5.2023
svátek má Ferdinand
zítra Kamila

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

GIOVANNI GIACOMO CASANOVA
Žena je jako kniha, a ať dobrá či špatná, musí se nejdříve líbit svým titulním listem. 

Hroznové víno

Přestože hrozny, určené k přímé spotřebě představují pouze zlomek z celosvětové sklizně, jsou oblíbené nejen pro svoji sladkou a typickou chuť charakteristickou pro určité místo pěstování, ale také jako lahodný přírodní lék. Hroznové víno kromě hroznového cukru obsahuje minerální látky jako hořčík, draslík, železo, vápník, dále kompletní (kromě B 12) řadu vitaminu B a rovněž dostatek „céčka“. Vláknina ve slupce bobulí dobře zprůchodňuje střeva. Blahodárné účinky má na ledviny, neboť je pročišťuje od bakterií. Vinné hrozny bohaté i na kyselinu listovou, působí příznivě na krvetvorbu, proto se často doporučují i nastávajícím maminkám. Hrozny červeného vína obsahují látku kvercetin, údajně jednu z nejsilnějších protirakovinných látek, která působí i proti zánětům, houbovým infekcím a virům.Pokud si chcete příjemně pročistit organismus, pak vám přijde vhod týdenní kúra, při níž si budete každý den pochutnávat na jednom velkém hroznu sladkých bobulí. Jen musíte trochu ubrat na vydatnějším jídle, neboť víno obsahuje cukr, i když, pravda, zdravější než bílý rafinovaný.

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..