Svátky

Dobré odpoledne,
dnes je pondělí 22.7.2019
svátek má Magdaléna
zítra Libor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

CHARLES AZNAVOUR
Ideální žena je taková, která nás nepodvádí, ale je tak nádherná, jako by to stále dělala. 

Pozvánka na výlet do 14. století

Nevěříte? Přitom je to tak snadné - stačí navštívit skanzen Řepora, pár minut chůze vzdálený od stanice metra B-Stodůlky. Jakmile projdete vstupní branou a sejdete několik schodů, objeví se před vámi široké prostranství s originálními stavbami české...

Číst dál...

Sýrová roláda

1 balíček plátkového sýranáplň:lučinatrochu máslapepřčesneknastrouhaný křensůlšunkabarevné papriky, kiwialobal---Na 1 roládu potřebujeme 1 balíček plátkového sýra. Do hrnce dáme vařit vodu, vhodíme sýr a když je rozteklý, zchladíme ho pod studenoz...

Číst dál...

Celerový předkrm

středně velký celer3 lžíce olejelžíce citrónové šťávy2 lžíce jemné hořčicemletý pepřsůltrochu cukrulehká majonéza---Syrový celer nakrájíme na velmi slabé nudličky a promícháme s ostatními přísadami. Necháme odležet do druhého dne a podáváme např. s...

Číst dál...

Smažená jablečná pochoutka

1 kg kyselejších jablekskořicový cukr3 dcl bílého vína2 vejce200 g polohrubé moukyšpetka soliolejkaramelový krém: 2 žloutky120 g cukru krystal6 dcl mléka40 g maizeny2 dcl smetany ke šlehání50 g rozinek namoč.v rumu---Jablka zbavíme jádřinců...

Číst dál...

Proč fenykl?

Tato zelenina, hojně používaná ve francouzské kuchyni a v Čechách mnohým lidem známá pouze jako aromatické koření, hodící se při nakládání červené řepy do Boršče a na čaj proti bolestem břicha, je v kuchyni neprávem opomíjená. Pro svou jemnou a...

Číst dál...

Rybí filé na fenyklu

Suroviny na 4 porce

1000g rybího filé300g fenyklu220g rajčat60g olivového oleje17g česnekušťáva 80 gramového citrónu12 ks = 37g oliv25g eidamu 400g bramborSůlPepř

Jak to vyrobíme?

Porce mraženého filé necháme povolit, nebo jim trochu pomůžeme...

Číst dál...

Kysané zelí s masem a rýží

mleté vepřové pleckonkysané zelínpřdvařená rýže ncibulenzakysaná smetananpepřnpaprikanvegetansůln---nDo zapékací mísy dáme na dno vrstvu kysaného zelí, na něj vrstvu předvařené rýže s mletým masem. Maso ochutíme osmaženou cibulkou a okořeníme...

Číst dál...

Dušený hrách s rajčaty

350 g hrachun3 lžíce olejen1 cibulen2 rajská jablíčkan70 g rajského protlakunčesneknvejce natvrdonsůlnpepřn---nPřes noc namočíme přebraný a propláchnutý hrách a v té samé vodě ho uvaříme. Na oleji usmažíme cibulku, přidáme protlak, spařená oloupaná...

Číst dál...

Cejn s fazolovými lusky (DIA)

Na dvě porce potřebujeme:n400 g cejnan250 g mražených fazolových luskůn80 g cibule, dvě menšín25 g kvalitního oleje, např. CAROTINO, palmový, nebo olivovýn75 g silnostěnné papriky, kapien110 g rajčat, 2 malán15 g sojové omáčkyn15 g česnekunTrochu...

Číst dál...

Vyhledávání

Podporují nás

test Stránky se zdravotnickou tématikou jsou podporovány Ministerstvem zdravotnictví v rámci Programu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením


hartmann
 

kopriva

 

Florence

 

ZDN

 

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..