Svátky

Dobré ráno,
dnes je pátek 19.4.2024
svátek má Rostislav
zítra Marcela

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

RENÉ DESCARTES
Pochybování je počátkem moudrosti.

Otázka č.172


Tak jako každý vztah, i manželské soužití se postupem času mění a vyvíjí. Zamilovanost a opojení postupně vyprchá, objevují se problémy a starosti všedního dne, které je nutno řešit. Na svět přicházejí děti a péče o ně zaměstná zvláště ženu často natolik, že jí na partnerský a osobní život už nezbývá čas, ani nálada.
Nezřídka má taková manželka s plynoucí dobou dojem, že láska už jaksi vyprchala a že jí její muž už tolik nemiluje, což je asi i Váš případ.
Naštěstí bývá toto zdání často klamné : manželé se stále mají rádi, jen si to poněkud neumějí dát navzájem najevo. Proto je ve vztahu tak důležitá vzájemná komunikace, kdy dva lidé, kteří spolu žijí, by si měli každý den najít alespoň chvilku pouze jeden na druhého a rozumně si popovídat – nejlépe o všem, co je trápí. Samozřejmě bez hádek a výčitek.
Často se také setkáváme s myšlenkou, že moudrý muž nedokazuje lásku slovy, ale činy. I ta je velice pravdivá. Pokud své ženě jenom (občas) říkáte, že jí máte stále rád, třeba už Vám to nevěří a zdá se jí to málo. Zkuste jí pomoci s domácími pracemi, společně se podílejte na výchově dětí, pěstujte spolu nějaké zájmové aktivity.
Například umíte – li vařit, někdy něco dobrého uvařte, nebo vymyslete, jak strávit společný víkend (vyjeďte si třeba na výlet). Jste – li alespoň trochu zručný manuálně, určitě se najde něco, co byste mohl doma opravit, případně vylepšit – i kdyby to měl být jen kapající kohoutek v koupelně.
A nezapomínejte na různé oslavy a výročí, překvapte ženu milým a hezkým dárkem. Jistě to ocení a pak Vám určitě přestane říkat, že už jí nemáte rád.
Zkrátka : zkuste být zase tím pozorným mužem, do kterého se zamilovala. Úspěch máte téměř zaručen.

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..