Svátky

Příjemnou noc,
dnes je pátek 19.4.2024
svátek má Rostislav
zítra Marcela

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

NEZNÁMÝ AUTOR
V každé organizaci je vždy aspoň jedna osoba, která ví, o co jde. Tu je třeba najít a zastřelit....

Léčba sexuálně přenosných nemocí

Se sexuálně přenosnými nemocemi (tj. přenášené sexuálním stykem, STD) se setkávají lékaři řady oborů, nejčastěji gynekologové, urologové a sexuologové.

Problém je, že k léčbě přichází pouze jeden z partnerů. Pokud partneři nepoužívají při styku prezervativ je zřejmé, že si infekci navzájem předávají, a to v případě, že jeden z páru je léčen a druhý nikoli. Hovoříme o tzv. „ping-pongovém“ efektu. Je nezbytné, pokud má žena výtok, pálení či svědění při styku, bolesti při i po styku, pokud má muž pálení či svědění v močové trubici, bolesti na hrázi, vyrážku na žaludu pohlavního údu, aby byl celý pár (lépe řešeno všichni sexuální partneři) vyšetřeni a současně dostatečně dlouhou dobu léčeni.

 

Vyšetření provádějí na urologické ambulanci a po obdržení výsledků – během jednoho až dvou týdnů – je nasazena odpovídající léčba. Léčení je dlouhodobé, trvá až 6 týdnů. Pokud lékař povolí během léčby sexuální styk, tak jedině s použitím prezervativu. Proč je důležité vyšetření a odpovídající léčba celého páru? Protože neléčená infekce přechází do chronického stádia, které je léčebně velmi špatně ovlivnitelné. Potíže dostávají charakter řady málo specifických stesků v oblasti močově-pohlavního ústrojí a svému nositeli velmi znepříjemňují život. A co je nejdůležitější? Chronicky probíhající, neléčená infekce prokazatelně snižuje plodnost a často vede k párové neplodnosti.

Doporučuji vám navštívit i s partnerem urologickou ambulanci v místě bydliště, podstoupit vyšetření a posléze adekvátní léčbu.

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..