Svátky

Dobré ráno,
dnes je pondělí 27.6.2022
svátek má Ladislav
zítra Lubomír

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

JEAN-GALBERT DE CAMPISTRON
Srdce jen zřídka cítí to, co hovoří ústa. 

Do Norska za rybolovem 13 - jak se žije v rybářském kempu

Večer, ale i dny a noci, jsou v rybářském kempu vlastně jednotvárné. Když to jde a máte štěstí na úlovky, strávíte na vodě 12 – 14 hodin denně. Potom následuje čištění, kuchání a zpracování ulovených ryb. Těch pár zbylých hodin jste rádi, že si uděláte rychle něco k jídlu, připravíte se na druhý den a rychle zalehnout k pár hodinám spánku.Jsou však dny, kdy je špatné počasí, nebo si opravdu potřebujete oddychnout. To se potom stejně každý vyprav9 s nějakou posilovací tekutinou do společenské místnosti, popovídat si s ostatními, o jejich úspěších i nezdarech. Nebo pochytit dobré rady od zkušenějších. Asi již od pradávna, se všichni lovci chlubili svými zážitky a monstrózními úlovky. Tady to není jiné. A tak každý poslouchá a sní o tom, že i on se bude jednou moct pochlubit fotkou, nebo příhodou o zdolávání své životní ryby.Někdy se také stalo, že jsme na prostranství mezi chatami rozdělali oheň v kamenném ohništi a předháněli jsme se v rozmanité přípravě našich úlovků. Jedním z nich, co jsme dělali, jsou restovaná tresčí játra na cibulce. Z čerstvých jater, no prostě delikatesa. Potom na oleji, který játra pustí, opečete porce vyfiletované tresky, co může být lepšího a čerstvějšího. Byly tam i další rybí speciality a mnohem složitější. Jeden recept, který určitě vyzkoušejte: Polévka z uzené ryby 2 cibule, 2 mrkve, 1 velký brambor, 2 lžíce másla, 1 uzená treska nebo jiná ryba asi 750 g, petrželová nať, 1 bobkový list, 2 stroužky česneku, 1/3 l rybího vývaru nebo vody, 1 snítka tymiánu, smetana, mletý muškátový oříšekNakrájenou cibuli, mrkev a oloupaný brambor dáme do horkého másla a necháme lehce osmahnout. Přidáme rybu a ostatní přísady kromě smetany a muškátového oříšku. Mírně vaříme (táhneme), až je zelenina i ryba uvařená. Rybu opatrně vyjmeme, vykostíme a maso vrátíme do polévky. Odstraníme petrželovou nať, tymián a bobkový list. Polévku přecedíme a podáváme jednotlivé porce polité navrchu smetanou a posypané muškátovým oříškem.Příště vám prozradím několik dalších receptů.

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..