Svátky

Dobré dopoledne,
dnes je pátek 13.9.2024
svátek má Lubor
zítra Radka

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

Seneca Lucius Annaeus
Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.

Babi a domácí práce 2

Uběhl týden a znovu se podíváme na neoblíbené domácí práce. Jejich výsledek není vždy takový, jaký jsme si představovali, ale někdy stačí jen malá rada a výsledek je naprosto dokonalý. Ostatně, vyzkoušejte sami.Posolené svíčkyNež zapálíte knot...

Číst dál...

Babi a domácí práce 1

Dnes se podíváme na naši domácnost. Přihodí se, že si nevíme rady s drobnostmi, které nám znepříjemňují život. Nechceme investovat do nových věcí a tak přijdou na řadu osvědčené recepty, jak vrátit věcem jejich zašlý lesk a slávu.Jak usušit...

Číst dál...

Jak na podráždění žaludku / pokračování

"Minule jsme si popovídali o následcích bujného večera doplněného nadměrným pitím alkoholu. Ale nejen alkoholem si můžete pokazit žaludek. Podráždění žaludku jídlemPříčinou takovýchto bolestí může být zkažená potravina, někdy také nevhodná kombinace...

Číst dál...

Jak na podráždění žaludku

"Zná to každý z nás. Ráno se probudíme a hned víme, že něco není v pořádku. Žaludek bolí, ať vymýšlíme cokoli, nechce přestat. Příčiny mohou být různé, stejně jako zaručené způsoby léčení, některé z nich, mnohokrát vyzkoušené vám prozradím v...

Číst dál...

Rady našich babiček z kuchyně

"Dnešními radami ukončíme jednu část zkušeností a někdy i vyzkoušených rad při kuchňských pracech. Příště se podíváme na trochu jiné téma.• Mleté maso se lépe spojí, když do něj nastrouháme syrový brambor.• Karbanátky budou mít méně kalorií, pokud...

Číst dál...

Rady našich babiček z kuchyně

"Předposlední část našich rad do kuchyně je tady. Třeba se budete některými z nich inspirovat.• Žampióny před tepelnou úpravou zakapejte citronovou šťávou, pak nezhnědnou.• Houby na smažení rychleji obalíme, když si do jednoho mikroténového sáčku...

Číst dál...

Rady našich babiček z kuchyně

"Znovu přináším pár rad a dobrých a osvědčených nápadů, které vám mohou usnadnit práci v kuchyni.• Příliš mastná polévka: Polévku dejte vychladnout, pak do lednice. Po pár hodinách se na hladině vytvoří tuková vrstva a tu sebereme...

Číst dál...

Rady našich babiček - znovu z kuchyně

"Dnes budeme pokračovat v předávání osvědčených a účinných receptů a návodů, především pro začínající kuchaře a kuchařky • Bramboráky budou lépe stravitelné, když do těsta přidáme trošku prášku do pečiva a vše necháme trochu nakynout.• Koláče z...

Číst dál...

Rady našich babiček - tentokrát z kuchyně

"Naše babičky věděly, jak si poradit s přesoleným jídlem nebo nekynoucím těstem. A protože si tyto časem nabyté zkušenosti nechci nechat jen pro sebe, o některé se s vámi ráda podělím.• Příliš tekutou nádivku, která z buchet či šátečků vytéká, je...

Číst dál...

Jak na pálení žáhy

Kdo z nás se ještě nepotkal s pálením žáhy. Příčin může být několik. Od nezdravého životního stylu, přes nesprávné návyky při stravování, požívání látek zvyšujících kyselost žaludku, stres, ale i těhotenství.Vždy se však v konečném důsledku jedná o...

Číst dál...

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..