Svátky

Dobré ráno,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

FRIEDRICH DÜRRENMATT
Žena se zamiluje do muže spíše ze žárlivosti na jinou ženu než z obdivu k němu.

Všeobecnou fakultní nemocnici povede David Feltl

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch jmenoval Davida Feltla novým ředitelem Všeobecné fakultní nemocnice. Rozhodl se tak na základě většinového doporučení výběrové komise složené z jednadvaceti představitelů odborných společností, profesních komor, vzdělávacích institucí, odborů, ministerstva zdravotnictví a nemocnic. David Feltl nastoupí do čela nemocnice 18. února 2019.

Podle většinového názoru odborné komise byl pan David Feltl nejkvalitnější kandidát a já plně respektuji výsledek výběrového řízení. Věřím, že v nové funkci zúročí své dlouholeté manažerské zkušenosti jak z Všeobecné fakultní nemocnice, tak z Fakultní nemocnice Ostrava. Je pro mě důležité, aby pan ředitel co nejdříve přijal nápravná opatření v návaznosti na výsledky poslední ministerské kontroly, která ukázala znepokojivé nálezy. Jeho prioritním úkolem bude prověřit všechny smluvní vztahy a nastavit efektivní a udržitelné hospodaření nemocnice,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Prof. MUDr. David Feltl, Ph.D., MBA, (1970) působí od roku 2017 až doposud v čele Onkologického centra Všeobecné fakultní nemocnice. V období 2014–2016 byl ředitelem Fakultní nemocnice Ostrava. V téže nemocnici působil také jako náměstek ředitele pro strategii a přednosta onkologické kliniky. Předtím pracoval jako vedoucí radioterapie ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady a sekundární lékař v Nemocnici Na Bulovce. David Feltl vystudoval 1. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Na The Nottingham Trent University získal v roce 2009 titul MBA. V roce 2018 dosáhl na titul profesor v oboru onkologie.



S pozdravem,

Ing. Gabriela ŠTĚPANYOVÁ
ředitelka Odboru komunikace s veřejností
tisková mluvčí

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..