Kančí hřbet s jablečnou omáčkou
Potřebujeme:
1kg kančího hřbetu
4ks středně velkých jablek
80 g hrozinek
50g slaniny
3 cibule
celý pepř
nové koření
bobkový list
1kostka masoxu
lžíci másla
sůl
tuk
Příprava:
hřbet z divočáka důkladně omyjeme, odblaníme a částečně nařízneme po žebrech. Maso osolíme a do jednotlivých řezů vložíme nakrájenou slaninu.
Na tuku v pekáčku orestujeme nakrájenou cibuli, vložíme na ni maso a po obou stranách necháme zatáhnout. Necháme ležet kostmi dolů, přidáme koření a podlijeme hrníčkem vody. Pekáček přikryjeme a dáme péci dostředně vyhřáté trouby asi na 1 hodinu.
Potom přidáme oloupaná na plátky nakrájená jablka, hrozinky, podle potřeby podlijeme a necháme maso péci do měkka. Maso vyjmeme, z omáčky odstraníme bobkový list a tyčovým mixérem rozmixujeme.
Dochutíme lžící másla, masoxem, nebo cukrem, podle kyselosti jablek. Maso oddělíme od kosti, rozporcujeme a na talíři polijeme omáčkou.
Jako přílohu podáváme rýži, nebo těstoviny.